Enèsim judici contra l'estafador de l'amor, que s'enfronta a 3 anys i mig de presó

Albert Cavallé està acusat d'un delicte d'estafa continuada per haver-se quedat amb 43.000 euros en crèdits que li hauria fet firmar a la seva parella sentimental

Actualitzat

Albert Cavallé, conegut com l'"estafador de l'amor", torna al banc dels acusats. La Fiscalia li demana 3 anys i mig de presó per haver-se quedat amb 43.000 euros en crèdits que li hauria fet firmar a la seva parella sentimental, enganyada.

L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dijous un dels nombrosos casos pels quals Cavallé ha hagut d'asseure's al banc dels acusats. Acumula tantes denúncies com històries inversemblants s'ha inventat per seduir, i estafar, almenys una trentena de dones.

Cavallé està acusat d'un delicte d'estafa continuada amb abús de relació personal. El fiscal demana 3 anys i mig de presó, i una indemnització per a la denunciant de 53.595 euros per responsabilitat. La defensa ha demanat l'absolució del seu client per falta de proves.


Un pla predeterminat

El cas es remunta al 2016, durant la relació que van mantenir l'acusat i la demandant, amb qui va arribar a conviure. La denunciant ha explicat al tribunal que des que va conèixer l'acusat, el desembre del 2015, la va convèncer perquè demanés crèdits per ajudar-lo a sortir d'un atzucac econòmic.

Ha assegurat que primer no ho va veure a venir, però al cap de tres mesos va lligar caps i va veure que era un pla preconcebut per estafar-la. "Crec que des d'un bon principi ell tenia un pla per prendre'm els diners i ja està", ha dit, i ha estimat l'estafa en 60.000 euros. I l'ha acusat de fer veu de dona per telèfon per contractar crèdits en nom d'ella.

A més dels crèdits, l'acusat va aconseguir que la dona posés un tot terreny al seu nom i li comprés un mòbil, un portàtil i un televisor.

La demandant, declarant en el judici contra l'estafador de l'amor (CCMA)

"Els vam gastar tots dos"

Per la seva banda, Cavallé ha declarat al tribunal que els préstecs estaven a nom d'ella perquè ell no tenia feina i que se'n beneficiaven tots dos.

"Els diners es van gastar conjuntament com una parella corrent. Quan acabes amb una persona no li dius 'torna'm la meitat dels regals que t'he fet'. No, paga el braç que és més llarg en aquell moment. Unes vegades paga l'un i altres paga l'altre."

També ha admès que es va avenir a tornar-li el deute de 60.000 pagant-li 3.000 euros cada mes, però que no ho ha fet perquè no li va tornar les seves pertinences.

Albert Cavallé durant la vista a l'Audiència de Barcelona(ACN/Pol Solà )

Estafador i seductor professional

Albert Cavallé Ortín, que ara té 39 anys, sempre ha intentat explotar el seu físic: primer, com a model i, des de fa més de deu anys, com a estafador sentimental. Cavallé seduïa dones amb qui contactava a través de xarxes socials. Feia que se n'enamoressin i les acabava plomant econòmicament.

Imatges d'Albert Cavallé, que aprofitava el seu atractiu per seduir les víctimes i quedar-se els seus diners

Un dia era un inversor de borsa, un altre cirurgià i l'endemà el fill de l'amo d'un concessionari de cotxes de luxe que tenia problemes amb una herència. I tant es podia dir Albert, com Joan, com el nom que convingués. I sempre ha actuat a Barcelona.

Es calcula que el conegut com l'estafador de l'amor ha arribat a estafar al voltant de 150.000 euros a les dones que van confiar en ell. En alguns casos, fins a 50.000 o 70.000 euros. Uns diners amb els quals vivia amb luxes.

Es vantava de quedar sempre lliure

Cavallé ha estafat amb freqüència des del 2016, si bé ja se'l tenia identificat des del 2013. Ha anat acumulant denúncies i citacions judicials per les quals ha estat detingut diverses vegades per no presentar-se davant la justícia.

L'any 2018, Cavallé va ser detingut diverses vegades. El mes de març, quan una suposada víctima el va reconèixer pel carrer. Quan el jutge el va deixar en llibertat poc després, Cavallé va enviar un missatge a una de les exnòvies en què es vantava de continuar en llibertat malgrat les nombroses denúncies i deia que era un home que "estava molt ben protegit".

El maig del mateix any, la Guàrdia Urbana el va detenir per no presentar-se a una citació judicial, i dies després els Mossos ho van tornar a fer, reclamat per 17 denúncies pendents de dones que l'acusaven d'enganyar-les. Va ser a la Ciutat de la Justícia, on havia d'anar cada setmana per un altre cas.

El mes de juny, va ser jutjat per un cas ocorregut el 2015 del qual va sortir absolt. Per un nou judici a finals d'aquell any va ser condemnat a un any de presó per una falsa inversió de 1.000 euros fent-se passar per un inversor de borsa. El 2019 va tornar a quedar absolt per un cas similar.

L'última detenció d'Albert Cavallé va ser el mes de maig passat, acusat d'estafar una dona amb discapacitat. En quatre mesos, segons la investigació, li hauria pres uns 70.000 euros, tots els estalvis.

Querellat amb les denunciants

Una vintena de dones es van unir per denunciar-lo i evitar que altres dones caiguessin víctimes de Cavallé. Les dones expliquen que quan es veien desenganyades i l'amenaçaven de fer-ho públic, ell se'n reia:

"M'és igual, nena. Veus una cosa per la tele i l'endemà ni te'n recordes. Jo, carinyo, vaig pel carrer tan tranquil, nena, continuo anant als meus hotels... I això mai podràs evitar-ho, tia".

Volen aconseguir una condemna d'estafa continuada, però Cavallé s'ha presentat com a víctima. En un dels judicis va al·legar que la seva exnòvia s'havia ajuntat amb altres dones per acusar-lo: "M'han demandat totes. Tinc unes 16 demandes", va dir.

Fins ara, Cavallé ha esquivat la presó, perquè ha estat absolt quatre vegades i les condemnes han estat menors. De fet, s'ha querellat contra les dones que l'han denunciat. Aquest cop, però, podria entrar a presó si el condemnen.

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut