Sánchez i Puigdemont esperen arribar a un acord sobre la llei d'amnistia (EFE/Europa Press)

En quin punt es troba l'amnistia: el calendari d'una setmana clau per pactar la llei

Tot apunta que Junts i el PSOE podrien arribar a un acord en les pròximes hores o dies

RedaccióActualitzat

Segueix el silenci de Junts i el PSOE sobre el possible pacte sobre la llei d'amnistia, però tots els senyals que arriben apunten que, aquesta vegada, hi haurà acord, i que pot anunciar-se en les pròximes hores o dies.

El termini acaba dijous, quan la comissió de justícia hauria d'aprovar un nou dictamen de la llei d'amnistia si no es vol que tota la feina acabi en no res i s'hagi de recomençar tot el procés. Els grups parlamentaris han estat convocats a les 11 hores per debatre i votar de nou el text.

Un cop aprovat el dictamen la llei passarà, per segona vegada, al ple del Congrés la setmana següent, el 14 de març. També podrien arribar esmenes vives al ple si no s'acabés de tancar un acord, però no és l'escenari desitjat.

Els darrers dies de negociacions han estat marcats per la interlocutòria del Suprem d'investigar Puigdemont i Wagensberg per terrorisme. 

I també per l'aval a la llei de la Comissió de Venècia, aquest mateix divendres, tot i que va fer algunes recomanacions. Una consulta que justament va engegar el PP per portar la seva ofensiva a la llei a Europa.

Una de freda i una de calenta que, sembla, podrien haver afavorit desencallar la llei i trobar punts d'acord. En què? Això se sabrà quan el PSOE i Junts anunciïn i presentin els detalls de l'acord.

Junts vol que ningú quedi fora de l'amnistia i que sigui d'aplicació immediata. Aquest dissabte, Carles Puigdemont, que mesura molt les seves paraules, ja donava per feta l'amnistia tot i no citar-la explícitament i parlava d'un nou cicle de confrontació amb l'Estat. 

Des del PSOE, amb cautela, també es mostren optimistes. Els socialistes posen la línia vermella a no treure l'excepció del terrorisme per assegurar que la llei passi els filtres del Constitucional i d'Europa.

De la llei d'amnistia en depèn la legislatura de Sánchez i que aviat es comencin a negociar, també,  els pressupostos, una altra llei essencial per la continuïtat del govern espanyol.

Puigdemont, aquest cap de setmana a la Catalunya Nord (EFE)

S'accelera el calendari

Aquesta setmana és clau al Congrés, amb l'afegit de la pressió a Francina Armengol per la trama Koldo i la petició del PP que plegui.

Dimarts hi ha mesa, presumiblement amb Armengol al capdavant, i dijous comissió de justícia, d'on ha de sortir dictamen per la llei d'amnistia. 

Si ja hi ha acord, cap maldecap fins dijous de la setmana següent, 14, que s'ha de votar en ple.

Si la negociació, molt madura ja, no arriba a bon port dijous, en podria sortir un text amb esmenes vives.

Això dificultaria una mica més la votació del dijous 14, però Junts i socialistes són conscients que, de fet, tindrien encara una altra setmana de coll per tancar alguna diferència.

 

ARXIVAT A:
JuntsPSOECarles PuigdemontAmnistia
Anar al contingut