Aragonès accepta la proposta del PSC per a la B-40: "Ja no hi ha excusa per als pressupostos"

El president assegura que assumeix "la contradicció, el cost i el desgast polític" de la decisió per a uns comptes que "el país necessita"

RedaccióActualitzat

"Catalunya necessita pressupostos", ha defensat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, tot just començar la compareixença que ha fet passades les 2 de la tarda.

"Avui la disjuntiva no és entre disposar de més de 3.842 milions d'euros o renunciar-hi", ha afegit.

Aragonès ha comparegut poc després que, al Parlament, Esquerra ha votat a favor de la moció del Partit dels Socialistes sobre la B-40, l'anomenat Quart Cinturó, en el ple del Parlament d'aquest matí.

Una decisió que ha dit que "per molt difícil que sigui (...) és la més útil per a la ciutadania de Catalunya"

El president de la Generalitat ha volgut remarcar, en aquest mateix sentit, que "el projecte de construcció de la ronda nord no forma part del nostre model de país" i que Esquerra és partidària de millorar i fomentar el transport públic.

I ha afegit que assumeix "la contradicció, el cost i el desgast personal" de donar suport a la moció del PSC.


"Hem fet un moviment important, que ha de ser correspost"

A partir d'aquí, Aragonès ha argumentat que "ja no hi ha cap excusa per no donar suport al pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2023".

Uns pressupostos que més tard ha recordat que suposen "l'augment de despesa més gran dels últims 17 anys".

Per tot plegat, ha dit que "ara correspon al PSC decidir què vol fer" i ha volgut deixar clar: "No contemplo cap altra opció que no sigui un acord sobre pressupostos."

"Hem fet un moviment important i ara esperem que sigui correspost", ha reblat, i la resposta dels socialistes catalans ha arribat una estona més tard, quan en una compareixença el líder, Salvador Illa, ha assegurat que "hi estem més a prop", però encara "hi ha punts pendents".

Preguntat sobre l'acord assolit amb els comuns, Aragonès ha defensat que el suport a la moció del PSC no el contradiu ni suposa, per tant, cap obstacle per mantenir-lo. "L'acord amb els Comuns es respecta plenament", ha dit.


Uns pressupostos "que necessita el país"

El diputat republicà Ferran Estruch ja havia avançat que pel seu partit "no quedaria" si d'aquesta manera es desbloquejava l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, "que no necessita ERC sinó que necessita el país".

Aquest matí, Alícia Romero, portaveu del PSC, ha dit que interpretarien el vot en contra de la moció, per part d'ERC, com un no a la B-40 i un no a continuar negociant els pressupostos.

Salvador Illa, primer secretari dels socialistes catalans, ha anunciat que compareixerà aquesta tarda, a dos quarts de 5. 

Concebut a partir dels anys seixanta, en ple "desarrollismo", el Quart Cinturó ha vist com durant aquest temps s'executaven una part dels trams previstos, d'altres quedaven a mitges i alguns, fins i tot, eren descartats.

ARXIVAT A:
ERCPSCPere AragonèsPressupostos de la Generalitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut