"Em considero un pres polític": Junqueras als titulars de la premsa internacional

RedaccióActualitzat

La reivindicació del caràcter de pres polític d'Oriol Junqueras davant del Suprem ha pujat als titulars d'uns quants grans mitjans europeus.

"The Guardian" britànic publica que Junqueras no reconeix el tribunal i que assegura que el jutgen per les seves idees i que es considera "un pres polític"

 

Titular gairebé calcat el d'Euronews, el canal d'informació europeu de caràcter públic: "L'exvicepresident diu que és un pres polític". Euronews porta a la web l'afirmació de Junqueras que "la creació d'una república catalana és la millor manera de crear una societat justa".

 

A la televisió, Euronews ha abordat la relació entre el judici contra els independentistes al Suprem i la crisi del govern de Pedro Sánchez, per la falta de majoria per aprovar el pressupost.


France 24, la cadena de notícies amb base a París i difusió internacional, titula que Junqueras rebutja respondre a les preguntes de l'acusació i afegeix que assegura que votar en un referèndum no pot ser mai un crim.

 

Le Figaro destaca que el principal acusat rebutja respondre a l'acusació i que Junqueras ha començat la seva declaració explicant que es considera un pres polític.

A l'altra banda de l'Atlàntic, el New York Times titula també amb la reivindicació com a pres polític i porta al paper la defensa del referèndum de l'exvicepresident, en aquests termes:  "Votar no és un crim. És un crim impedir que es voti fent servir la força", recull el diari.

 

The Washigton Post també destaca que Junqueras es considera un pres polític. L'article també explica que el tribunal accepta que parlin en català i que l'exvicepresident va triar el castellà per adreçar-se a tot Espanya després d'un any i mig "de silenci forçat".

 

El diari Clarín titula: "El líder català Oriol Junqueras es presenta com a pres polític, nega delictes i defensa la sobirania". El diari argentí també destaca que les declaracions de l'exvicepresident de la Generalitat afirmant que no pensa renunciar a les seves conviccions.

 

Al Jazeera també s'ha fet reso de les declaracions de Junqueras que es considera un pres polític i que creu que l'estan jutjant per les seves idees.

 

També ho ha destacat The South China Morning Post, que explica que l'exvicepresident ha testificat que es considera un pres polític.

 

ARXIVAT A:
Judici procésOriol Junqueras
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut