Barcelona

Els tres acusats neguen haver assassinat Anna Permanyer

Els tres acusats per la mort de la psicòloga barcelonina Anna Permanyer han assegurat durant el judici que no van tenir res a veure amb el crim. La principal acusada, Carme Badia, ha reiterat que no tenia cap motiu per matar la dona, ja que dies abans havien signat un contracte d'arres i li havia pagat 420.000 euros pel pis de l'avinguda Diagonal. Un altre dels acusats, Joan Sesplugues, de 81 anys, no ha sabut explicar com és que s'havia trobat un cabell seu damunt el cadàver. Després de declarar, l'home s'ha trobat malament i el jutge l'ha eximit de continuar assistint al judici. Aquest dimecres, declararan diversos testimonis, entre ells el porter de l'edifici Atalaya que va veure amb vida per última vegada Anna Permanyer.

Actualitzat
Carme Badia ha comparegut davant del jutge de l'Audiència de Barcelona molt serena i desafiant i ha negat que les eines, cables i plàstics que li van trobar a casa, i que s'haurien utilitzat suposadament en el crim, fossin seus. En aquest sentit, ha declarat que deurien ser d'un admirador seu que l'anava a veure a casa.

La principal encausada, que ha declarat per primer cop davant d'un jutge, ja que fins ara s'havia agafat al dret del silenci, ha respost a totes les preguntes que se li han fet en relació amb aquells dies. Ha negat que degués diners a la família Permanyer i ha assegurat que tenia signat un contracte d'arres pel pis i que no tenia cap interès en la mort de la psicòloga. També ha explicat que el dia que l'Anna Permanyer va desaparèixer havien quedat però que no es va presentar i que feia 10 dies que no es veien.

També han de declarar aquest dimarts els altres dos acusats Anabel Toyas i Joan Sesplugues. Els tres detinguts se'ls acusa d'haver mort Anna Permanyer després d'haver-la obligat a firmar un contracte d'arres pel pis on vivia la principal acusada en el qual constava que ja havia rebut 420.000 euros. El crim l'hauria ideat Carme Badia, que té antecedents penals per simular un segrest i a qui el 1997 ja la van empresonar com a autora de l'assassinat del seu marit, tot i que finalment va quedar en llibertat per falta de proves.

La fiscalia demana 21 anys i mig de presó

El fiscal demana per a ells 21 anys i mig de presó per assassinat i extorsió. La família eleva la petició a 30 anys, però creuen que no serà just que, al cap d'uns anys, tots tres tornin a ser al carrer.

Pel fiscal, la mort d'Anna Permanyer va ser "terrible i gratuïta". També ha manifestat que les proves "parlaran per elles mateixes" i que els acusats van actuar amb "crueltat" per "l'avarícia de quedar-se amb un pis", sense que la víctima es pogués defensar. A més, considera que van deixar el cos en un camp, com si fos "pastura dels animals". Part de l'acusació de la fiscalia es basa en un contracte d'arres "estrany", perquè la paga i senyal era molt elevada, de 420.000 euros, quan el pis i l'aparcament valien en total 600.000 euros. No s'ha pogut demostrar, però, que els acusats paguessin l'import de la paga i senyal a la víctima.

En canvi, la defensa de la principal acusada manté que la psicòloga va firmar el contracte "voluntàriament" i subratlla que la seva clienta ha col·laborat amb la justícia. Pel que fa als altres dos acusats, les defenses en proclamen la innocència i argumenten que el dia dels fets ni tan sols eren a l'edifici Atalaya.

El dia de la desaparició

La tarda que va desaparèixer, Anna Permanyer va entrar a l'edifici Atalaya de l'avinguda Diagonal de Barcelona. Anava a cobrar el lloguer d'un pis a Carme Badia, a qui sovint havia de reclamar els diners. Aquella nit la seva família es va cansar d'esperar-la i en va denunciar la desaparició tant a la policia com a l'opinió pública.

Deu dies després, uns treballadors de la construcció en van trobar el cos en un paratge del Garraf. La investigació del cas va ser llarga i gairebé un any després van ser detinguts els tres acusats: Carme Badia, Anabel Toyas i Joan Sesplugues. Pel marit d'Anna Permanyer, no hi ha dubte de la culpabilitat de Carme Badia, que el dia del funeral va anar a donar el condol a la família.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut