Pla general de dos agents dels Mossos d'Esquadra amb caixes sortint de l'Ajuntament de Deltebre. Imatge del 12 de març del 2019 (horitzont…
Pla general de dos agents dels Mossos d'Esquadra amb caixes sortint de l'Ajuntament de Deltebre. Imatge del 12 de març del 2019 (horitzontal)

Els set investigats en l'operació anticorrupció a l'Ajuntament de Deltebre seran citats a declarar al jutjat

ACN Deltebre.-Els set investigats en l'operació per suposada corrupció a l'Ajuntament de Deltebre (Baix Ebre) seran citats a declarar davant la titular del jutjat número 2 de Tortosa que s'encarrega de la investigació. Després de ser detinguts aquest dimarts al matí -abans i durant l'escorcoll de les oficines municipals-, van ser traslladats per prestar declaració a les comissaries de Tortosa i Amposta dels Mossos d'Esquadra. L'exalcalde republicà de la població, Gervasi Aspa, i el secretari municipal, David Torres, van poder sortir en llibertat a les poques hores i la resta ho van fer al llarg del dia, pendents tots de la citació judicial. Se'ls investiga per suposats delictes contra l'administració pública -prevaricació- i de falsedat documental per fets que haurien tingut lloc durant els dos mandats que van entre 2007 i 2015. Alguns dels casos fan referència al trossejament de contractes.

A banda de l'exbatlle i el secretari, entre els investigats figuren també l'exarquitecte municipal, el responsable d'adjudicacions, la interventora i un aparellador de l'Ajuntament de Deltebre. Efectius de la Unitat Central Anticorrupció dels Mossos van escorcollar durant gairebé quatre hores aquest dimarts al matí les dependències municipals, incloent despatxos i ordinadors, per emportar-se finalment diverses caixes amb documentació. El cas continuar sota secret de sumari.

Anar al contingut