Els resultats oficials de l'1-O confirmen la victòria del sí amb un 43% de participació

Les xifres constaten que en els col·legis electorals on no hi va haver repressió la participació va ser més elevada

RedaccióActualitzat

El govern ha fet públics els resultats oficials del referèndum de l'1 d'octubre. La participació global va ser del 43%. El "sí" a un estat independent va guanyar àmpliament  amb un 90,1% de vots. Un 7,83% va votar no i un 1,98% de vots es van emetre en blanc, tal com el govern ja va avançar el mateix diumenge a la nit.

♦ Pots consultat tots els resultat de l'1-O a l'especial

Les xifres constaten que als col·legis electorals on no hi va haver repressió la participació va ser més elevada. En algun  punt, com el Priorat, fins al 85%. I a moltes comarques d'interior, la participació està per sobre del 60%. Superen el 70% el Moianès, la Conca de Barberà, el Berguedà i el Pallars Sobirà.

Les comarques amb la participació més baixa van ser l'Aran d'un 24%. El Baix Llobregat, un 32%. El Baix Penedès, un 33,5%. El Baix Camp un 38% i el Barcelonès un 35,9%.

Una dada curiosa: al poble més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, al Berguedà, la participació va ser del 100%. Hi va votar tot el cens, 25 persones, i també una altra persona d'un altre poble. Hi va haver 25 vots a favor de la independència i un vot en blanc.

Resultats per demarcacions

Girona va tenir la participació més alta: un 53,32 per cent.

En segon lloc, Lleida. Un 52,83 per cent.

Després Barcelona. Un 41,23 per cent.

La participació més baixa, a Tarragona. Un 40,62 per cent.

 

Resultats per vegueries

La participació més alta, a la Catalunya Central. 58 per cent. Seguida de l'Alt pirineu i l'Aran, prop d'un 54 per cent. Girona i les Terres de l'Ebre 53 per cent i Lleida 52 per cent. La participació més baixa a Barcelona, 39 i mig per cent i Tarragona gairebé un 37 per cent.

Resultats per comarques

Resultats per municipis

Cerca aquí el resultat del teu municipi

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut