Tarragona

Els regants de l'Ebre diuen no saber res de la compra d'aigua sobrant

Les comunitats de regants de l'esquerra i de la dreta de l'Ebre han emès un comunicat per denunciar que se'ls ha deixat de banda en el pacte que el govern espanyol i la Generalitat estan acabant de tancar per abastir Barcelona amb aigua de l'Ebre. Afirmen que cap de les dues administarcions s'ha posat en contacte amb ells per informar-los de la intenció de comprar-los els drets de l'aigua sobrant i portar-la a la capital catalana.

Actualitzat
La imatge de l'acord es farà efectiva aquest dimarts en una reunió al Palau de la Generalitat entre el president, José Montilla, i la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa.

La proposta consisteix a fer un minitransvasament de Tarragona a Barcelona a través d'una canonada, d'uns 60 quilòmetres, que seguirà el trajecte de l'AP-7. El govern català aprovarà el decret aquest mateix dimarts perquè les obres han d'estar enllestides a la tardor. El pas d'aigua es regularà en funció de les necessitats, però la canonada no es desmuntarà. Els regants de la dreta i l'esquerra de l'Ebre han manifestat la seva indignació perquè no se'ls ha tingut en compte i exigeixen que se'ls consulti abans d'abordar cap mesura d'aquest tipus.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut