València

Camps titlla d'"humiliació" per a València el transvasament de l'Ebre cap a Barcelona

El president de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, ha manifestat la seva oposició al transvasament d'aigua de l'Ebre cap a Barcelona que estudia el govern espanyol. Camps ha advertit que utilitzarà "qualsevol tipus d'iniciativa", incloses manifestacions, en contra de la proposta, que ha qualificat d'"humiliació". El líder valencià ha afirmat que és "paradoxal" permetre el transvasament de l'Ebre cap a Barcelona quan, el 2004, es va derogar per decret del Consell de Ministres cap a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Almeria. Per la seva banda, el president de la Comunitat de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, assegura que si s'aprova el transvasament a Catalunya, ells reclamaran el mateix tracte per a la resta de conques.

Actualitzat

Francisco Camps ha matisat que no s'oposa al repartiment d'aigua cap a Barcelona i l'Aragó sinó al fet que el transvasament de l'Ebre que estudia l'executiu central tingui un caràcter excloent d'altres comunitats autònomes de la conca mediterrània. Ha dit estar convençut que els governs de Múrcia, en mans del PP, i d'Andalusia, en mans dels socialistes, donaran suport al seu posicionament com "tots els espanyols de bé".

El president de la Generalitat Valenciana ha assegurat, contundent, que "ningú en aquesta terra es posarà de genolls davant decisions" preses per un president del govern que "no té categoria ni personal ni política" i ha remarcat el "menyspreu" que ha manifestat cap als valencians en l'última legislatura.

Múrcia també reclama aigua de l'Ebre

El president del govern de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, assegura que si l'Estat aprova transferir aigua a Catalunya, la seva comunitat reclamarà "amb totes les seves forces i legitimitat" que també es transvasi aigua de l'Ebre a la resta de conques deficitàries.

Valcárcel ha assegurat que està d'acord amb el fet que es transfereixin recursos a Catalunya, però no del Segre, ja que és el principal afluent de l'Ebre. Segons ell, el que cal és endegar una política hidrològica que passi per portar aigua des de la desembocadura de l'Ebre cap a Barcelona, i a partir d'aquí, a la resta del Mediterrani.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut