Tortosa

La Plataforma en Defensa de l'Ebre avisa que s'obre la porta a més transvasaments

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha alertat que el projecte d'allargar el minitransvasament de l'Ebre fins a la regió de Barcelona és "una traïció" que obre les portes a més transvasaments cap al sud. El col·lectiu assegura que, si es duu a terme aquesta actuació, "no tindrem autoritat moral" per negar l'aigua "al llevant espanyol, Múrcia i Andalusia". La plataforma ha reclamat als polítics de les Terres de l'Ebre que siguin "coherents", pressionin contra la interconnexió de les xarxes d'aigües i facin pinya "al costat del territori".

Actualitzat
La portaveu de la PDE, Susanna Abelló, ha advertit que "estem obrint un meló que no podrem tancar, això és un acte d'irresponsabilitat i de traïció cap a totes aquelles persones que ens vam manifestar a Brussel·les, a Madrid, a Barcelona i que ens hi hem deixat un grapat d'hores a tot arreu". El projecte es podria anunciar aquest dimarts, després que s'han intensificat els contactes entre el nou govern Zapatero i el de la Generalitat. Aquest mateix dilluns, el president valencià, Francisco Camps, ha afirmat que no acceptarà "la humiliació" que suposaria cedir aigua per a Barcelona i per a altres territoris.

Abelló ha remarcat que el govern català "no té cap mena de credibilitat després de firmar el compromís de l'Ebre, on manifestaven la seva oposició als transvasaments i a la interconnexió de xarxes. Un compromís firmat per José Montilla, Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Saura, i que ara incompleixen".

La plataforma ha fet una crida a la mobilització "de la gent del territori i de tot Catalunya" en contra de la proposta d'interconnectar les dues xarxes d'aigües. Les pròximes protestes contra el transvasament de l'Ebre es decidiran dissabte en una assemblea a Tortosa.

El lema "Lo riu és vida, no al transvasament" s'ha tornat a sentir aquest dilluns davant de la seu de la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, on s'ha fet la roda de premsa. El col·lectiu ha assegurat que "no hi ha excedents del minitransvasament de Tarragona" i que "la gestió de la sequera l'han efectuat les empreses privades de l'aigua".
Anar al contingut