Peatge de l'autopista C-16 a l'alçada de Sant Vicenç de Castellet, el setembre del 2019 (ACN)

Els quatre peatges que depenen de la Generalitat s'encariran un 7% el 2023

Malgrat les pujades, la Generalitat diu que ingressaran 50 milions menys perquè augmenten molt els descomptes als usuaris freqüents

RedaccióActualitzat

Els 4 peatges a carreteres que depenen de la Generalitat s'encariran l'any que ve al voltant d'un 7%, tot i que també augmentaran els descomptes per als usuaris freqüents.

Tres són a la C-16: els túnels de Vallvidrera costaran un 7,3% més, el tram de Sant Cugat a Manresa, un 7,19%, i el túnel del Cadí, un 6,57% més.

L'altre peatge és a la C-32 entre Castelldefels i el Vendrell, i pujarà també un 7,3%, segons han explicat fonts del Departament de Territori.

En detall, el túnel de Vallvidrera s'incrementarà 30 cèntims i el Túnel del Cadí passarà del 12,64 euros actuals als 13,48 a partir de l'1 de gener.


Més descomptes per "mobilitat obligada"

Segons la Generalitat, fins l'any passat, que va haver-hi un increment del 5,4%, en l'última dècada havien pujat molt poc i. en alguns exercicis, fins i tot havien baixat.

Malgrat això, aquest departament calcula que ingressarà uns 50 milions d'euros menys en aquests peatges, sobretot per l'augment dels descomptes pensats per als usuaris sense alternatives de transport públic.

En aquest sentit, els responsables de Territori asseguren que a la C-16 de Sant Cugat a Manresa aquests usuaris pagaran menys de 2 euros, un preu inferior al que costava fa 20 anys.

I als Túnels de Vallvidrera i a la C-32, amb els descomptes anomenats de "mobilitat obligada" els preus seran inferiors als del 2008.

Per la seva banda, el govern espanyol aplicarà un 4% d'augment a les autopistes que són de la seva titularitat, cap de les quals és a Catalunya.

Va ser l'agost del 2021 quan van acabar les concessions a la C-32 nord, la C-33, l'AP-2 i l'AP-7, uns trams en els quals ha augmentat força el trànsit un cop s'han convertit en gratuïts.

Retenció de vehicles al peatge de la C-32 al Garraf, el Divendres Sant del 2022
Retenció de vehicles al peatge de la C-32 al Garraf, Divendres Sant del 2022

 

ARXIVAT A:
MobilitatPeatgesAutopistes
Anar al contingut