Antonio Baños i Artur Mas al Parlament en el debat d'investidura (EFE)
Antonio Baños i Artur Mas al Parlament en el debat d'investidura (EFE)
Manresa

Els quatre escenaris de la CUP sobre la investidura de Mas en el debat nacional

La CUP reuneix 1.200 persones en el seu debat nacional a Manresa

RedaccióActualitzat

Quatre són els escenaris que s'ahn debatut en l'assemblea oberta de la CUP d'aquest diumenge:

1. El primer seria l'opció que ha defensat sempre la CUP, és a dir, el "no" a la investidura d'Artur Mas. És el posicionament amb què es va presentar a les eleccions del 27 de setembre. De fet, la CUP ja ha votat "no" en els dos debats d'investidura fallits que hi ha hagut fins ara. Un tercer "no" a Mas implicaria la celebració de noves eleccions el pròxim mes de març.

2. Segona opció. Arribar a un acord amb Junts pel Sí abans de les eleccions generals del 20-D i facilitar així la investidura de Mas per continuar avançant.

3. El tercer escenari seria semblant, però la CUP forçaria les negociacions fins al límit per obtenir més compromisos pel que fa al pla de xoc social, la ruptura amb l'Estat i l'obertura d'un procés constituent. Per tant, tindria lloc després del 20 de desembre.

4. I últim escenari. Que la CUP s'abstingui en un tercer debat d'investidura si aconsegueix també l'abstenció de dos diputats de Catalunya Sí que es Pot. Això permetria també investir Artur Mas, però evitaria que la CUP li hagués hagut de donar un "sí" explícit.

 

Anar al contingut