Pisos joves
Catalunya és la cinquena

Els preus del pisos baixen el quart trimestre i moderen la pujada anual

L'habitatge de segona mà baixa un 0'7% l'últim trimestre del 2019 i confirma una desacceleració del preus

Actualitzat

El preu de l'habitatge a Catalunya segueix incrementant-se, tot i que ho fa a un ritme cada cop menys accentuat. Segons les últimes dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'Índex de Preus de l'Habitatge (IPV) ha experimentat un creixement interanual del 3,4% a Catalunya durant l'últim trimestre del 2019.

Es tracta de l'increment més baix des del primer trimestre de 2015, quan els preus de l'habitatge van pujar un 1,8%. Les últimes dades contrasten amb les registrades durant el tercer trimestre, quan l'habitatge a Catalunya va encarir-se un 4,7%.

El creixement d'aquest últim trimestre ve marcat per l'evolució dels preus de l'habitatge nou, que s'han incrementat un 4,9% respecte al quart trimestre de 2018. En comparació amb el tercer trimestre del 2019. En canvi, l'IPV no varia.

Pel que fa a l'habitatge de segona mà, l'import dels immobles entre octubre i desembre s'ha incrementat un 3,2% interanual. A nivell intertrimestral, els preus han baixat un 0,7%.
 

Al conjunt d'Espanya, l'habitatge s'ha encarit un 3,6% interanual durant els tres últims mesos de l'any.

A l'Espanya, l'índex de preus referent a les llars de nova construcció s'ha incrementat un 5,3% respecte al mateix període de l'any anterior. Pel que fa als immobles de segona mà, l'import ha registrat un creixement del 3,4%.

Han estat sis anys seguits de pujades, però, aquest últim, el ritme s'ha moderat i, fins i tot, l'últim trimestre ha registrat un descens, cosa que no passa va des de feia quatre anys.

Són dades que ha difós l'Institut Nacional d'Estadística, que constata que entre el tercer i el quart trimestre el preu de l'habitatge va baixar un 0'6%, provocat pel preu del de segona mà.

Els preus dels pisos porten sis anys pujant, però el ritme de creixement ha anat evolucionant a la baixa.

L'habitatge nou i el de segona mà han tingut una evolució diferent, ja que el primer va pujar i el segon es va desaccelerar.

Per comunitats, on més van pujar els preus va ser l'Aragó (6'1%), les Balears (6%), la Comunitat de Madrid (5'9%), Andalusia (5'4%) i Catalunya (5'2%).

On menys han pujat és a Extremadura, Cantàbria i Castella-la Manxa.
 

Els experts no descarten que els preus caiguin durant aquest 2020.

El portal immobiliari Fotocasa preveu que aquest any es registrin les primeres caigudes, sobretot en els pisos de segona mà sobretot en zones com Madrid i Barcelona.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut