Terrassa

Els plens de Castelldefels i Terrassa aproven l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència

Protestes i tensió a Castelldefels entre partidaris i detractors de l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Castelldefels i el de Terrassa han aprovat en ple l'adhesió d'aquests municipis a l'AMI.

Terrassa, capital del Vallès Occidental, amb més de 215.000 habitants, es converteix en la ciutat més gran que ja ha aprovat l'adhesió a l'Associació.

La proposta ha tirat endavant gràcies als vots de CiU, ERC i la CUP, així com de 7 dels 9 regidors socialistes. L'alcalde, el socialista Jordi Ballart, s'ha abstingut. Això obre la porta a un pacte de govern estable a la ciutat entre el PSC i CiU.  

Tensió a Castelldefels

El ple de l'Ajuntament de Castelldefels, que dijous al vespre ha aprovat la moció d'ERC i CDC per l'adhesió a l'AMI, s'ha viscut amb tensió al carrer. ERC, d'una banda, i Societat Civil Catalana, de l'altra, havien convocat dues mobilitzacions prèvies al debat. Tot i que les dues mobilitzacions no han coincidit inicialment, un cop aprovada la moció s'han viscut escenes de tensió entre partidaris i detractors.

La moció s'ha aprovat amb els vots favorables dels partits que conformen l'equip de govern municipal: el PSC, Movem, ERC i Castelldefels Sí Pot, a més dels de Convergència. En contra hi han votat el Partit Popular i Ciutadans.

L'exalcalde de Castelldefels, el popular Manuel Reyes, ha dirigit durs retrets als regidors socialistes per haver votat a favor de l'adhesió.

Amb l'adhesió de Terrassa i Castelldefels, ja són més de 715 els municipis membres de l'Associació de Municipis per la Independència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut