Tortells de Reis a l'aparador de la pastisseria Pujol
Tortells de Reis a l'aparador de la pastisseria Pujol de Bescanó

Els pastissers preveuen vendre més de 900.000 tortells de Reis

El preu mitjà d'un tortell per a sis persones supera els 25 euros

Actualitzat

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu un augment d'entre un 5 i un 10 per cent la venda tradicional tortell de Reis i calcula que, aquest any, els catalans menjaran més de 900.000 tortells.

Tot i que hi ha espai per a la innovació, la previsió és que el tortell de massapà segueixi liderant les vendes, seguit pels tortells farcits de nata, crema o trufa. El preu mitjà per a una família de quatre a sis persones rondarà entre els 25 i els 30 euros.

El president del Gremi de Pastissers de Catalunya, Elies Miró, ha explicat que el públic cada vegada és més conscient del que menja i opta per opcions artesanes davant del tortell de supermercat, que té una vida molt més llarga alimentada pels conservants artificials.

 

 

 

Obradors i pastisseries de tot Catalunya veuen com s'incrementa la feina aquests dies per poder oferir les tradicionals postres del Dia de Reis. 

A Bescanó, al Gironès, per veure com fan els preparatius a les pastisseries tradicionals, on cada cop hi ha més varietat de gustos i el client fa l'encàrrec a la carta. Josep Rosell, de la pastisseria Pujol, explica com treballa els dies 5 i 6 de gener de cada any:

"Tota aquesta nit estarem treballant i demà, fins a l'hora de tancar, s'aniran servint tortells. Als clients que els encarreguen, els preguntem a quina hora el recullen perquè pugui ser el més recent possible."

 

 

En Josep treballa sense parar a l'obrador, on és fonamental col·locar el rei i la fava. En això, també, demanda al gust del consumidor:

"A les cases on hi ha mainada solen demanar un rei per cada criatura i hi ha tortells on hi ha tres reis i una fava."

ARXIVAT A:
Nadal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut