Els ciutadans els EUA podran definir el seu gènere al passaport amb una X (Pexels/Porapak Apichodilok)
Els ciutadans els EUA podran definir el seu gènere al passaport amb una X (Pexels/Porapak Apichodilok)

Els passaports dels Estats Units permetran definir el gènere com a "neutral"

El govern Biden ho ha anunciat coincidint amb el Dia de la Visibilitat Transgènere i després que diversos governadors republicans hagin aprovat lleis que limiten els drets de les persones trans

Juli Rodés AlmerActualitzat

A partir de l'11 d'abril, els ciutadans dels Estats Units podran marcar com a "neutral" el seu gènere en el passaport i a les targetes de la Seguretat Social.

La mesura ha estat anunciada aquest dijous pel Departament d'Estat, l'equivalent al Ministeri d'Exteriors, coincidint amb el Dia de la Visibilitat Transgènere.

"Els Estats Units afirmen que els drets transgènere són drets humans", ha declarat Ned Price, portaveu del Departament d'Estat, que ha afegit:

"Celebrem els èxits i la resiliència de les persones transgènere, no binàries i que conformen el gènere a tot el món. Reconeixem la seva valentia i el seu dur treball per la igualtat, la inclusió i el ple reconeixement dels seus drets humans."

Price també ha explicat que l'opció de marcar el gènere amb una X "estarà disponible per a altres formes de documentació l'any vinent".

De fet, el primer passaport nord-americà amb una X en l'apartat que descriu el gènere ja va ser emès el mes d'octubre. És el de Dana Zzyym, activista intersexual que va aconseguir-ho després d'una batalla legal de sis anys.

Aquesta excepció, però, es convertirà ara en norma i podrà acollir-s'hi tothom que ho sol·liciti.

En comptes d'escriure "home" o "dona", les persones que es defineixin com a no binàries, intersexuals o no conformes amb el gènere, podran marcar aquest apartat amb una X.

Paradoxalment o no, entre les mesures anunciades per Biden també hi ha la possibilitat de definir el gènere a les targetes de la Seguretat Social, on fins ara aquesta informació no era recollida.

Les persones que es vulguin definir, això sí, podran fer-ho sense haver de presentar cap informe mèdic que avali la seva decisió.


Suport de Biden a la comunitat transgènere

Els canvis promoguts pel govern presidit per Joe Biden per donar suport a les persones transgènere arriben, també, com a resposta a diversos governadors republicans que recentment han promogut lleis que els limiten els drets.

Dimecres, per exemple, el governador d'Oklahoma va firmar lleis prohibint que les atletes transgènere participin en les competicions escolars femenines.

Altres estats han promulgat lleis semblants aquest any que hi haurà les eleccions de mig mandat.

El passaport que permeten una tercera opció per definir el gènere ja són vigents a una quinzena d'estats, entre els quals Alemanya, l'Argentina, Austràlia, Àustria, Bangladesh, el Canadà, Dinamarca, l'Índia, Irlanda, Islàndia, Malta, el Nepal, Nova Zelanda, els Països Baixos i el Pakistan.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Drets humansEstats UnitsDia de la visibilitat transgènere
Anar al contingut