Els partits acceleren amb actes centrals i grans figures per convèncer els votants del 23J

RedaccióActualitzat

A una setmana justa de les eleccions generals del 23J, els partits premen l'accelerador i alguns han fet avui els seus actes centrals.

A Barcelona, míting central dels socialistes, que ha tancat Pedro Sánchez amb una crida a la mobilització del vot progressista. Sánchez s'ha adreçat sobretot als joves indecisos i ha demanat un últim esforç perquè les esquerres puguin continuar governant. Els socialistes insisteixen que només hi ha dues opcions: o governa el PP amb Vox o governa el PSOE, com ha reconegut Sánchez, amb Sumar.

Acte central també de Junts. Puigdemont ha entrat en escena, via telemàtica, en un míting a Amer. L'expresident ha demanat el vot dels catalans per no doblegar Catalunya a l'extrema dreta. L'expresident ha apel·lat a defensar les trinxeres en contraposició a la manera poc útil -ha dit- amb què s'han defensat els interessos de Catalunya a Madrid els últims 4 anys.

ERC no es mou i apel·la a la unitat dels independentistes per defensar Catalunya. En un míting a l'Ametlla de Mar, Oriol Junqueras, feia un discurs eminentment econòmic i lamentava que se'ls acusi de donar suport a Sánchez a canvi "de res". Tot plegat el mateix dia que Gabriel Rufián denunciava, a Twitter, insults homòfobs i amenaces per haver participat a la Pride Barcelona.

Sumar-En Comú Podem defensa la feina feta pel govern espanyol en matèria de pensions i de protecció dels drets laborals i assegura que no permetrà passos enrere. Aina Vidal adverteix el PSOE que s'oposaran a la pujada de l'edat de jubilació fins als 72 anys, com proposa el Cercle d'Empresaris.

Tant ERC com Podem alerten de les polítiques que podrien aplicar PP i Vox si arriben al poder.

El PDeCAT ha anunciat que demanarà una auditoria per saber quina és la despesa en recursos públics abans de donar qualsevol suport al PSOE o al PP si es donés el cas. Han dit que votar el PSOE és absolutament inútil perquè defensa un model on Madrid és el centre de tot. Roger Montañola també ha carregat contra Junts per dir que els partits catalans han d'anar a la capital espanyola a bloquejar, i assegura que són lluny dels problemes de la gent. 

Des de la CUP avui han criticat el model espanyol de comercialització d'energia i han denunciat la connivència, diuen, del PSOE i el PP amb les elèctriques. Sobre si votaran a favor d'un govern de coalició d'esquerres, el candidat per Barcelona ha posat el dret a l'autodeterminació com a condició.

Núñez Feijóo, des de Saragossa, ha tornat a reclamar una majoria prou àmplia per no dependre de Vox, amb Andalusia com a model.

A Badalona, el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, s'ha encarat de forma violenta amb un grup de persones que protestaven pel míting de la formació. Els manifestants havien desplegat banderes LGTBIQ+ i estelades. Els Mossos d'Esquadra han desplegat un cordó policial per impedir més incidents. Després, Garriga ha continuat l'acte amb consignes xenòfobes, contra l'independentisme o les polítiques LGTBIQ+ i ha reiterat que Vox derogarà totes les lleis aprovades pels socialistes amb el suport d'altres forces polítiques, també el PP.

ARXIVAT A:
JuntsERCPPCUPPSOEPDeCATEleccions Generals 2023 - 23JSumar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut