Restablerta la circulació de l'A-2 per un carril en direcció Lleida
Restablerta la circulació de l'A-2 per un carril en direcció Lleida

Obert el trànsit a l'A-2, l'última via afectada pel tall dels pagesos

La via estava tallada des de dimarts per la protesta dels pagesos

RedaccióActualitzat

Aquest migdia, tal com havien anunciat, pagesos i ramaders han aixecat el bloqueig de l'autovia A-2, entre Vilagrassa i Tàrrega, l'única carretera que encara estava ocupada per manifestants després de les negociacions amb la Generalitat d'aquesta setmana.

La vintena de pagesos que han fet nit a l'A-2 han marxat a l'hora prevista amb els seus tractors, però les tasques per restablir la circulació en aquest tram de 7 quilòmetres s'han allargat durant hores.

Poc abans de les set de la tarda s'ha reobert l'A-2 en sentit Lleida, un cop han acabat les tasques de neteja. Només hi ha obert el carril esquerre. El ferm del carril dret s'ha hagut de reasfaltar i estarà tancat fins diumenge al migdia perquè es refredi l'asfalt.

A dos quarts de nou de vespre s'ha pogut reobrir també en sentit Barcelona, un cop els operaris han acabat els treballs de neteja i recondicionament de la via. La via estava tallada en aquest tram des de dimarts passat.

Des de primera hora del matí, els mateixos pagesos que quedaven han ajudat a retirar la via els objectes que hi havien col·locat i la brossa que havien generat.

Restes encara cremant després de l'aixecament de la protesta (3Cat)

La decisió de desbloquejar la via es va adoptar aquest divendres en assemblea, tot i que una part dels pagesos considera insuficients els acords assolits amb el Departament d'Acció Climàtica.

 

Tractors marxant pel lateral de l'A-2 després d'aixecar el tall (ACN/Alba Mor)

Bombers, Mossos i operaris s'han posat a treballar de seguida que els pagesos han marxat de l'A-2.

Agricultors i ramaders ja han avisat, d'altra banda, que si les negociacions no avancen podrien reprendre les mobilitzacions per Setmana Santa.  

ARXIVAT A:
MobilitatAgriculturaRamaderia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut