Camions encallats en pobles petits pels talls dels pagesos: "Ignoren tots els senyals"

Un veí acaba traient un camió atrapat en un carrer estret de Borrassà, a l'Alt Empordà, i els Mossos posen dos multes de 200 euros per entrar al nucli de Creixell

Roger SeguraActualitzat

Els talls dels pagesos a l'AP-7 i l'N-2 a l'Alt Empordà, que han continuat tenint efectes aquest divendres, han suposat un veritable maldecap als veïns dels municipis propers. No només per les molèsties a l'hora de desplaçar-se, sinó perquè s'han vist envaïts per centenars de camions a la recerca d'una via de pas alternativa

Un dels més casos més impactants va passar dimecres en un estret carrer de Borrassà quan, un camioner que segurament anava guiat pel GPS, va ignorar els senyals que prohibeixen el pas de vehicles de gran tonatge pel mig del poble. El vehicle s'hi va estar atrapat durant tres hores, com es pot veure en aquestes imatges enregistrades per Assumpció Cullell:


El camió, carregat de begudes energètiques, va accedir al carrer de Baix de Borrassà cap a les set de la tarda i va anar avançant mentre feia malbé balcons i façanes. El conductor no va fer cas dels crits dels veïns, fins que un d'ells va plantar-se al mig del carrer i el va fer frenar.
 

Un veí es posa al volant per treure el camió

El tràiler va patir danys i els veïns van tallar amb una serra radial una planxa lateral que en sobresortia. En Josep, propietari d'una empresa de transports, es va acabar posant al volant per desencaixar-lo de l'estret carrer. Així ho ha explicat al 324.cat Assumpció Cullell, testimoni dels fets.

"El conductor no feia res i els veïns li van demanar a en Josep que el tragués ell. Guiat per dues persones darrere i unes altres més al davant, va anar fent la maniobra i va poder treure el camió gràcies a la seva habilitat."

També al municipi de Borrassà, almenys dos camions més han quedat encallats al petit nucli de Creixell. L'últim cas ha passat aquest dijous a la nit i ha causat molt malestar entre el veïnat, que insisteix que els senyals de prohibició són ben grossos i els camioners no en fan cas.

El 6 de febrer un altre camió que volia esquivar els talls va quedar enganxat entre dues cases a pocs centímetres de la paret. En aquell cas, va fer un truc a l'assegurança i una grua va aconseguir treure'l.

Els veïns han estat claus per poder retirar el camió encallat en un carrer estret de Borrassà (Cedida per Assumpció Cullell)


Els Mossos posen dues multes de 200 euros

Els Mossos han denunciat els dos camioners atrapats al nucli de Creixell en aplicació de l'article 152 del codi de circulació, per no fer cas dels senyals de prohibició de pas. Els han multat amb 200 euros, un import que es reduirà a la meitat si paguen abans de 20 dies. 

Fonts policials han apuntat que no consta que s'hagi tramitat denúncia per l'incident a Borrassà, però han detallat que en els tres casos els agents han pres nota dels desperfectes causats, en previsió que els veïns reclamin pels danys a la seva assegurança.

Els senyals que hi ha a les entrades de Borrassà per advertir de les restriccions al pas de camions (Google Streetview)

Col·lapse a Figueres: la Guàrdia Urbana sanciona els infractors

La ciutat de Figueres també s'ha vist afectada per una riuada de camions desviats pels talls de carretera i la Guàrdia Urbana ha començat a sancionar els vehicles de més de 5,5 tones que circulen sense autorització pel nucli urbà.

Els camions també han protagonitzat almenys un parell d'incidents al centre de la ciutat. Com a mínim un parell de camions també han malmès i, fins i tot, arrencat, senyals de trànsit i fanals quan intentaven circular per rotondes com la de la plaça del Sol.

Un fanal trencat pel pas d'un tràiler pel centre de Figueres coincidint amb els talls de carretera (Guàrdia Urbana de Figueres)

Els camioners són un dels col·lectius que s'han vist afectats pels talls de carreteres. Alguns han passat dos dies atrapats al Pirineu en no disposar de vies alternatives, i les patronals s'han queixat de pèrdues econòmiques molt importants per la impossibilitat de poder treballar amb normalitat.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut