Els nou antifeixistes del Penedès investigats per un enfrontament amb PxC el 2010 es desvinculen dels fets davant el jutge

ACN Vilanova i la Geltrú.-Els nou antifeixistes de Vilafranca i altres municipis de l'Alt Penedès investigats per un enfrontament amb Plataforma per Catalunya l'any 2010 s'han desvinculat dels fets davant el jutge. Els acusats han declarat aquest dijous en un judici celebrat als jutjats de Vilanova i la Geltrú, el qual s'ha allargat durant tot el dia. Durant la vista, tots nou han admès que van ser a la manifestació de l'abril del 2010 a Vilafranca del Penedès per rebutjar un acte organitzat per la formació que dirigia Josep Anglada, però han negat estar involucrats als aldarulls posteriors en què van resultar ferits 2 agents dels Mossos d'Esquadra. Els acusats s'enfronten a penes màximes de 2 anys i 9 mesos de presó, mentre el cas ha quedat vist per sentència.

Fonts de la defensa han lamentat que els arguments acusatoris de la fiscalia i la Generalitat -és acusació particular per les lesions als mossos i els desperfectes a un vehicle policial- són "genèriques" i insisteixen que en "cap moment" es pot demostrar que els investigats participessin als aldarulls contra els membres de PxC i la policia. "La tria per identificar els joves va ser totalment aleatòria", critiquen els advocats de la defensa.En aquest sentit, destaquen que les imatges recollides als atestats policials mostren els investigats participant a la protesta però no se'ls pot observar fent cap acció delictiva. "Es veuen moments de tensió i crispació, però en cap moment se'ls capta llençant objectes ni colpejant els cotxes dels mossos", apunten, mentre lamenten que el relat defensat per la fiscalia i la Generalitat és "genèric i faltat d'indicis".Els nou processats estan acusats de desordres públics, atemptat a l'autoritat, lesions i danys, i s'exposen a penes màximes de 2 anys i 9 mesos de presó. La defensa en demana l'absolució i, em cas de condemna, exigeix que s'apliqui un atenuant per dilació indeguda, ja que el cas es remunta al 2010 i ha estat aturat tots aquests anys als jutjats "sense causa justificada", apunten els advocats. Si les sentències fossin condemnatòries i s'apliqués aquest atenuant, les penes màximes serien de 3 mesos per cadascun dels delictes. La defensa preveu que el tribunal dictarà sentència passat l'estiu.

Anar al contingut