Els Mossos carreguen després d'un desnonament aturat pels veïns a Sants
Un dels moments en què la policia catalana ha carregat (la Burxa)
Barcelona

Els Mossos investiguen les càrregues en el desnonament de Sants

El síndic de greuges també ha obert una investigació per l'actuació dels Mossos a Sants

RedaccióActualitzat

La direcció dels Mossos ha obert un expedient d'informació reservada per aclarir si va ser correcta l'actuació policial en un desnonament al barri de Sants de Barcelona.

La intervenció dels Mossos ha generat crítiques dins l'àmbit jurídic i polític.

El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha explicat que l'objectiu és analitzar l'actuació policial "de manera molt acurada" amb "tranquil·litat, rigor i profunditat". Martínez ha dit que ha pres aquesta decisió després de fer una primera anàlisi de l'operatiu. Segons el director de la policia, és un "exercici habitual" i un "exercici de transparència d'acord amb el compromís d'autocrítica" del cos.

L'expedient que s'ha obert servirà per investigar tant el dispositiu global com actuacions concretes.

Dijous, la policia havia estat requerida per donar suport a la comitiva judicial en un desnonament en un habitatge de Sants que es va acabar suspenent perquè es va arribar a un acord amb la propietat.

Segons els testimonis, la policia va carregar contra diversos veïns un cop acabada l'actuació judicial. Segons els Mossos, aquestes persones havien envoltat un furgó policial i havien agredit prèviament els agents.

També el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha anunciat aquest divendres l'obertura de dues investigacions per les actuacions dels Mossos d'Esquadra tant en aquest desnonament com en la manifestació al barri de Gràcia convocada per protestar pel desallotjament de la casa okupada Ka la Kastanya.
       

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut