Els Mossos carreguen després d'un desnonament aturat pels veïns a Sants
Un dels moments en què la policia catalana ha carregat (la Burxa)
Barcelona

Crítiques per una càrrega policial polèmica dels Mossos en un desnonament a Sants

El centre Irídia per la defensa dels drets humans exigeix que s'investigui l'actuació policial per irregularitats en l'operatiu, i la CUP, ERC i els comuns demanen explicacions

RedaccióActualitzat

El grup d'Habitatge de Sants i el centre Irídia per la defensa dels drets humans demanen que s'investigui la càrrega policial d'aquest dijous al barri de Sants, de Barcelona.

Consideren que l'actuació dels Mossos d'Esquadra ha estat gratuïta i injustificada. La policia havia estat requerida per donar suport a la comitiva judicial en un desnonament que, finalment, s'ha suspès perquè s'ha arribat a un acord amb la propietat.

Segons els testimonis, ha estat llavors quan la policia ha carregat contra diversos veïns. Segons els Mossos, aquestes persones havien envoltat una furgona policial i haurien agredit prèviament els agents. El Servei d'Emergències Mèdiques ha hagut d'atendre almenys una persona.

Aquestes són les imatges del moment:
 


"La força mínima indispensable"

En una entrevista al programa "Catalunya Nit" de Catalunya Ràdio, el cap de la comissaria de Sants, Manel Gonzàlez, ha justificat l'actuació policial:

"Hi ha imatges que no són agradables de veure, però l'ús de la força ha estat legítim i en tot cas proporcional. S'ha utilitzat la força mínima indispensable per buscar una zona de seguretat a la patrulla. S'estava obstaculitzant la intervenció policial, colpejant els efectius actuants i impedint l'actuació policial."

També ha afegit que es revisarà aquesta actuació dels Mossos d'Esquadra "com es fa sempre" i "amb ànim de millora i servei de qualitat".
 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraHabitatgeMiquel Buch
Anar al contingut