El sindicat reclama a Salut "mesures d'efecte immediat" davant la sobrecàrrega assistencial i la falta de facultatius
El sindicat reclama a Salut "mesures d'efecte immediat" davant la sobrecàrrega assistencial i la falta de facultatius

Els metges allarguen tres dies la vaga convocada amb aturades parcials al febrer

Els taxistes també faran vaga el dimecres 25, coincidint amb les ja convocades per mestres, metges i infermeres

RedaccióActualitzat

El sindicat majoritari Metges de Catalunya ha convocat una nova tanda de vaga els dies 1, 2 i 3 de febrer amb aturades parcials que se sumen a les ja previstes per a setmana que ve, dimecres 25 i dijous 26 de gener.

El sindicat amplia la crida a la mobilització a l'espera que el Departament de Salut, amb qui està negociant, proposi mesures d'efecte immediat que puguin resoldre la sobrecàrrega de feina i la falta de metges. 

Metges de Catalunya amplia a tres dies més la crida a la vaga dirigida a tots els facultatius dels hospitals i CAPs de l'Institut Català de la Salut (ICS) i de la xarxa sanitària concertada (Siscat). La nova convocatòria, però, es concreta en aturades parcials: dimecres 1 i divendres 3 de febrer, l'aturada serà de 8 a 11 del matí i de 17 a 20 als hospitals i d'11 a 14 del matí i 17 a 20 a l'atenció primària. Dijous 2 de febrer, la convocatòria és de 8 del matí fins a la mitjanit, tant als hospitals com als CAPs.

El conseller de Salut, Manel Balcells, reunit dimecres amb el sindicat Metges de Catalunya
El conseller de Salut, Manel Balcells, reunit dimecres amb el sindicat Metges de Catalunya (ACN/Blanca Blay)

El sindicat i la conselleria es van reunir dimecres d'aquesta setmana i tenen prevista una nova trobada dilluns vinent. A la sortida de la reunió de dimecres, el sindicat va demanar un calendari d'aplicació de noves mesures "d'efecte immediat" per alleugerir la sobrecàrrega de treball i la crisi de facultatius i millorar les condicions assistencials, laborals i retributives.

El sindicat de metges demana que les propostes es dirigeixin a "la planificació de recursos, la retenció del talent mèdic, la formació continuada dels professionals i la millora de les condicions de treball".


Els taxistes també faran vaga

Els taxistes se sumen a la vaga de professors i metges, infermeres i personal sanitari convocada dimecres que ve. Aturaran el servei entre les 10 i les dues del migdia i volen col·lapsar la Gran Via col·locant-hi 5.000 vehicles.  

L'aturada serà de 10 a 2 del migdia, amb uns 5.000 vehicles ocupant la Gran Via de Barcelona. A més, els taxistes no descarten quedar-s'hi indefinidament mentre no aconsegueixin tancar un acord amb el govern pel seu conflicte amb les plataformes digitals i les VTC.

El col·lectiu del taxi redobla així la protesta al carrer i s'avança a la vaga ja anunciada per a finals de mes coincidint amb el Saló de l'Audiovisual.

L'aturada dels taxistes serà dimecres 25 de 10 a 2 del migdia
L'aturada dels taxistes serà dimecres 25 de 10 a 2 del migdia (CCMA)

La decisió es pren, en bona part, perquè estan molt molestos per les més de 1.000 llicències de vehicles de lloguer amb conductor que han aflorat públicament per sorpresa i que operarien fora de la regulació impulsada per la Generalitat.


Els mestres mantenen l'aturada

En paral·lel, els sindicats de l'ensenyament mantenen els dos dies de vaga convocats, dimecres i dijous de la setmana que ve, tot i que admeten haver acostat posicions amb el Departament d'Educació.

 

Els sindicats de l'ensenyament mantenen els dos dies de vaga convocats, dimecres i dijous de la setmana vinent
Els sindicats de l'ensenyament mantenen els dos dies de vaga convocats, dimecres i dijous de la setmana vinent (ISTOCK)

Aquest divendres s'ha afegit a la convocatòria de vaga de l'USTEC el sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps). En un comunicat, aquest sindicat ha criticat que USTEC convoqués de manera "unilateral" l'aturada, "trencant la unitat sindical".

Denuncien que el Departament d'Educació ha estat "jugant a guanyar temps" des del setembre i que en la trobada d'aquest dijous ha quedat palesa la "nul·la voluntat negociadora" de la conselleria. 

 

ARXIVAT A:
Educació SalutTaxis
Anar al contingut