Dos hipopòtams es banyen i ajunten els morros com si es fessin un petó

Els hipopòtams del narco Pablo Escobar fan perillar l'ecosistema colombià

Els quatre hipopòtams africans que el famós narcotraficant tenia al seu zoo privat s'han reproduït i es creu que ara són més de 50

RedaccióActualitzat

El narcotraficant més famós del panorama internacional, Pablo Escobar, és conegut sobretot per la sèrie d'èxit "Narcos", però encara queden aspectes de la seva vida amagats per al gran públic. Un d'ells és que va convertir una de les moltes propietats que tenia a Colòmbia en un zoo privat, amb hipopòtams, entre moltes altres espècies animals.

Després de la mort del narcotraficant, el 1993, el zoo va quedar desatès. Les autoritats van traslladar la majoria dels animals a altres zoològics del món, però els quatre hipopòtams africans que hi vivien es van escapar i s'han anat reproduint a la selva colombiana, fins al punt que ara es creu que pot haver-n'hi més de 50.

Ara, s'han convertit en un greu problema. Aquests animals no només posen en risc els habitants i turistes, sinó també l'ecosistema. El 2013 es va castrar cinc exemplars, però no ha estat suficient.

Notícia relacionada: Polèmica per un vídeo d'un sicari de Pablo Escobar promocionant un poble d'Almeria

La hisenda de luxe, que Escobar va anomenar Nàpols, es va reobrir després d'una dècada abandonada, convertida en un parc temàtic i aquàtic. Per un preu de 12 euros l'entrada, permet veure sobretot la maduresa sexual dels hipopòtams, un reclam per al públic.


La proliferació d'aquests grans animals suposa un problema greu per a espècies natives del país, com peixos. Els hipopòtams fertilitzen llacs quan defequen a l'aigua, i això afecta tots els organismes que poblen la zona. I a Colòmbia no tenen depredadors que els facin front.

Els hipopòtams, malgrat la seva aparença tranquil·la i reposada, causen a Àfrica més morts a l'any que els lleons, elefants, búfals i rinoceronts junts.

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
Anar al contingut