Els grups de suport al dol: més que una teràpia

Actualitzat

Tots Sants, dia de record dels difunts, però no es pot oblidar els que es queden. En perdre un familiar o un amic, tothom necessita un cert temps per assumir la pèrdua. Algunes organitzacions es dediquen a donar suport durant aquest procés i fan el dol una mica més fàcil.

El cas de la Núria Otero n'és un exemple. Va perdre els seus germans amb poc temps de diferència i la teràpia la va ajudar a seguir endavant.

"La meva pèrdua han sigut dos germans. La meva germana va morir el 2006 per un càncer i, tres anys després, el 2009 va morir el meu germà en un accident de trànsit. Era molt difícil viure, les reunions familiars eren difícils, era difícil somriure i tenir il·lusions. Fins que la meva filla em va fer veure que jo no estava bé i gràcies a ella vaig buscar ajuda."

 

 

I l'ajut el va trobar al Servei del Suport al Dol de Ponent. En aquesta ONG, primer li van donar un servei individualitzat, però després es va incorporar a grups de teràpia i de xerrada. En aquestes sessions guiades també hi participen voluntaris que han estat usuaris del servei.

Són petites estratègies que ajuden a fer més passadores dates assenyalades com Tots Sants o Nadal sense haver d'oblidar ningú.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut