Segons Renfe, els costos dels grafitis van ser d'11,6 milions d'euros l'any passat (ACN/Gemma Alemany)

Els grafitis a Renfe costen 32.500 euros diaris a Catalunya, la meitat del total a Espanya

Segons la companyia, es van pintar 70.000 metres quadrats sobre els vagons de Rodalies

RedaccióActualitzat

Els grafitis als trens de Rodalies de Renfe van tenir un cost d'11,6 milions l'any passat, a Catalunya, segons ha informat la companyia. Això representa un cost diari de 32.500 euros i és gairebé la meitat del total d'Espanya.

Aquí s'hi inclou no només la neteja de les pintades, sinó també les despeses indirectes calculades per Renfe, sobretot per la inversió en seguretat, tant de personal com en sistemes tecnològics.

Renfe, que qualifica de "xacra" els grafitis, lamenta les molèsties que representen per als usuaris, amb "retards i trens suprimits per manca de visibilitat, o grafitis en els elements de seguretat que impedeixen la circulació, o frenades d'emergència perquè pinten enmig d'un trajecte".

En aquest balanç, expliquen també que l'any passat es van denunciar "2.340 intrusions de vàndals" a les instal·lacions de Renfe i que la presència de personal de seguretat va evitar que les pintades "fossin de més dimensió, a més d'avortar 492 incursions grafiteres".

Pel que fa estrictament a la neteja, s'hi van emprar 7.500 hores de treball, un temps en què els trens estaven obligatòriament aturats.

Els grafiters van pintar sobre uns 70.000 metres quadrats de trens durant l'any passat.

 

ARXIVAT A:
Renfe
Anar al contingut