Es recomana fer un exercici moderat després de 50 dies de confinament (EFE)

Els experts recomanen sortir a fer esport sense mascareta i moderant la intensitat

Els especialistes consideren que el risc de contagi és "gairebé nul" i la suor no hi contribueix

Actualitzat

Des de les 6 del matí, respectant les franges horàries i després de 50 dies de confiament, es permet sortir a fer activitats esportives com córrer o anar en bicicleta. Des de primera hora, s'ha pogut veure gent practicant esport pels carrers de moltes poblacions, acompanyats de bon temps i bones temperatures.

Però a més de respectar les normes establertes cal fer cas de les recomanacions dels experts per tornar a fer exercici a l'aire lliure sense riscos.
Les autoritats també recomanen prudència i evitar aglomeracions.

 

Baix risc de contagi

Les activitats esportives més factibles en aquestes condicions són córrer, anar en bicicleta o caminar, i són les que han sortit a practicar la majoria de ciutadans. Però es poden fer altres esports sempre que es faci de manera individual i respectant les distàncies de seguretat.

Els beneficis de fer esport a l'aire lliure són clars i, segons el cap de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, Benito Almirante, no hi ha gaires possibilitats de contagi del coronavirus.

"Les activitats a l'aire lliure en general no tenen un risc important, crec que les franges horàries és una manera de fer que la població s'organitzi per sortir, però en realitat a l'aire lliure la possibilitat de transmissió és molt baixa, o pràcticament nul·la."


Sense mascareta

Almirante precisa que la suor no és cap factor que incrementi el risc de transmetre la Covid-19, el virus es transmet per vies respiratòries, i recomana no fer servir mascaretes, perquè pot ser contaproduent per a la salut.

"Sortir amb una mascareta significa que una part de l'aire que respires és carboni, perquè és el que tu exhales cap a l'exterior. Per tant, la gent que està fent esport i que per tant està respirant d'una forma molt intensa, ha de tenir sempre aire net que li entri als pulmons, perquè si no pot tenir problemes de salut molt importants."

 

Evitar lesions

Els experts recomanen prudència a l'hora de fer exercici físic després de tants dies de confinament. S'aconsella que l'activitat sigui progressiva i en funció de l'exercici que s'hagi fet durant el confinament. De manera que no es vulgui recuperar l'activitat que es feia habitualment, fins i tot els que han mantingut un entrenament intens dins de casa, ja que es poden fer lesions.

Ni cotxe, ni transport públic

La majoria de parcs i espais públics estaran oberts per fer exercici físic, però per anar-hi no es pot fer servir el cotxe ni el transport públic, tot i que s'hi pot arribar en bicicleta o a peu. De tota manera es recomana fer esport a prop de casa i només en el municipi on es resideix. També es pot fer acompanyat d'una persona amb qui es convisqui.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut