Pròxim Orient

Els EUA veten una resolució de l'ONU per condemnar l'ofensiva israeliana

Israel continua llançant atacs aeris esporàdics sobre la franja de Gaza i la pressió s'ha concentrat contra els líders de Hamas, amb 64 destacats activistes empresonats i la retirada del permís de residència a Jerusalem Est d'un ministre i quatre diputats islamistes. En aquest ambient, el Consell de Seguretat de l'ONU no ha aconseguit aquesta matinada un acord de condemna al govern hebreu, i el primer ministre palestí, Ismail Haniyeh, ha acusat Israel de voler acabar amb el seu executiu. Els milicians palestins exigeixen un intercanvi: el soldat israelià segrestat per mil presoners. I el braç armat d'Al-Fatah ha dit que té un altre militar segrestat, cosa que ha negat Israel.

Actualitzat

Aquest cap de setmana pot ser decisiu per a la crisi oberta al Pròxim Orient, arran del segrest d'un soldat israelià a mans de milícies palestines. Els mediadors egipcis confien encara en una solució diplomàtica, tot i que Israel nega que hi hagi oberta cap negociació, i avui ha reiterat que no cedirà a les demandes dels milicians palestins d'alliberar mil presoners a canvi del soldat. Paral·lelament, els Estats Units han vetat una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU per condemnar l'ofensiva israeliana.

A més, aquesta matinada, les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa -el braç armat del moviment Al-Fatah, lligat al president palestí, Mahmud Abbas- han assegurat que han capturat un altre soldat israelià. Amenacen de matar-lo si el Tsahal continua amb l'ofensiva contra els territoris palestins. L'exèrcit d'Israel, però, ha assegurat que l'ostatge no és un soldat seu. Els atacs han deixat sense llum ni aigua part de la població de la franja de Gaza.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut