Un avió d'Iberia en una imatge d'arxiu
Un avió d'Iberia en una imatge d'arxiu
El Prat

Els treballadors d'Iberia convoquen una vaga parcial per als 4 dies previs a Nadal

El sindicat majoritari d'UGT denuncia a "falta de diàleg" de la direcció davant una sobrecàrrega de treball de la plantilla

RedaccióActualitzat

Vaga a l'aeroport del Prat en plena campanya de Nadal. El comitè d'empresa d'Iberia a l'Aeroport de Barcelona ha convocat una aturada parcial els quatre dies previs a Nadal per la "falta de diàleg" de la direcció davant una sobrecàrrega de treball de la plantilla, segons ha denunciat el sindicat majoritari d'UGT.

Es tracta d'aturades intermitents de quatre hores a cada torn per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre.

En un comunicat, el sindicat ha afirmat que els treballadors d'Iberia a Barcelona esperen un pla industrial que inclogui la contractació necessària per solucionar la sobrecàrrega de treball. Segons asseguren, l'empresa deu més de 7.000 hores de descans a la plantilla a tornar amb dies, que no es poden fer per falta de personal.

Iberia té una plantilla de més de 2.000 treballadors directes a l'Aeroport del Prat, que fan el procés de handling (Servei d'Assistència a Terra) i manteniment aeronàutic. És a dir, que s'ocupen del trasllat de maletes i el manteniment dels avions.

UGT assegura que la mobilització té "la intenció de convèncer la direcció d'Iberia de la necessitat d'asseure's a negociar" i que abans d'arribar a les aturades volen esgotar totes les vies possibles de diàleg i negociació. Pel sindicat, "la vaga no és l'objectiu, sinó l'últim recurs" per intentar forçar la direcció a negociar.

Anar al contingut