Els regants estan regant menys per falta d'aigua, les morts s'atribueixen a la sequera
Els regants estan regant menys per falta d'aigua, les morts s'atribueixen a la sequera

Els efectes de la sequera: el riu Francolí, sense aigua i amb peixos morts a l'Alt Camp

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, la mortaldad només es pot atribuir a la sequera extrema

RedaccióActualitzat

El riu Francolí, un dels principals rius de la província de Tarragona que desemboca al Mediterrani, ha quedat sec i els primers afectats han sigut els peixos. Francesc Rull Ferré, president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons, ha assegurat que mai l'havien vist tan sec:

"Estem acostumats a sequeres a l'estiu, però sequeres a aquests nivells que no corri l'aigua o que es morin els peixos no ho estem. Entre tots ens hauríem de plantejar la gestió de l'aigua."

Agents rurals i Seprona han traslladat els pocs exemplars vius al tram més alt del riu, on encara hi ha una mica de cabal
Agents rurals i Seprona han traslladat els pocs exemplars vius al tram més alt del riu, on encara hi ha una mica de cabal

Les zones afectades són l'Alt Camp i, a Picamoixons, Valls i Alcover, on molts peixos han quedat atrapats i han mort per falta d'oxigen. Al següent vídeo es pot veure el que va passar:

 

Agents rurals i Seprona han traslladat els pocs exemplars vius al tram més alt del riu, on encara hi ha una mica de cabal.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha assegurat que els regants estan complint les captacions d'aigua i que aquesta mortaldat només es pot atribuir a la sequera extrema.

Un usuari de Twitter ha publicat unes imatges que han cridat molt l'atenció:

La sequera al Francolí és persistent

Cada any, durant l'època d'estiu o posterior, el Francolí presenta una sequera important. Durant els últims anys, aquesta situació s'està accentuant i, a més, aquest any s'ha avançat.

Xavier Puig, conseller de Territori de Tarragona, va afirmar que en els darrers anys s'ha accentuat l'assecatge del riu
Xavier Puig, conseller de Territori de Tarragona, va afirmar que en els darrers anys s'ha accentuat l'assecat del riu

És una situació que es repeteix: L'octubre de 2021 l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, va decidir tallar el subministrament d'aigua a causa de la sequera que afectava el municipi, una acció que responia a les baixes reserves d'aigua als dipòsits municipals.

 

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut