L'os Goiat, l'últim que es va reintroduir al Pirineu
L'os Goiat, l'últim que es va reintroduir al Pirineu

Els ecologistes recullen 100.000 firmes contra l'expulsió de l'os Goiat del Pirineu

Unió de Pagesos convoca una manifestació en protesta pels danys als ramats i per un canvi en la gestió de la fauna salvatge

Actualitzat

Els ecologistes han entregat aquest dijous al Departament de Territori de la Generalitat més de 100.000 firmes en contra de l'expulsió de l'os Goiat del Pirineu, al qual s'atribueixen atacs al bestiar. L'objectiu és pressionar el govern perquè abordi el debat des d'altres perspectives i no actuï només en funció de les queixes dels ramaders.

 

 

Són 100.000 signatures que els ecologistes han recollit en només 15 dies i que han presentat al conseller de Territori, Damià Calvet. Ipcena també li ha entregat una carta en què es demana la creació d'una comissió mixta internacional per proposar noves mesures i abordar el tema des de tots els actors implicats. Joan Vàzquez, portaveu d'Ipcena, ha explicat que el problema no s'ha d'abordar només des del punt de vista dels ramaders.

"Perquè la preservació de l'os no és una qüestió que depengui només de la població local i molt menys dels ramaders, no, depèn del govern, és un compromís del govern."

 

 

Ipcena també demana necròpsies que permetin demostrar si Goiat és l'autor dels atacs al bestiar o se'ls hauria menjat després de trobar-los ferits o ja morts.

 

 

Unió de Pagesos

Precisament, durant aquest mes d'agost, Unió de Pagesos posa en marxa una campanya amb xerrades a 4 comarques de muntanya de Lleida contra els danys de la fauna protegida contra la ramaderia i l'agricultura que, segons  diuen, cada vegada són més nombrosos.

Unió de Pagesos també ha anunciat una manifestació el 31 d'agost, per exigir un canvi en la política de gestió de la fauna salvatge.

ARXIVAT A:
Ecologia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut