Els diputats abandonant l'hemicicle abans de la votació de la reforma constitucional. (Foto: EFE)
Els diputats abandonant l'hemicicle abans de la votació de la reforma constitucional. (Foto: EFE)
Madrid

Els diputats d'ERC, BNG, NaBai i ICV abandonen el Congrés abans de la votació de la reforma constitucional

Els diputats del BNG, ERC, ICV i NaBai han abandonat l'hemicicle del Congrés dels Diputats quan s'anava a votar la reforma constitucional. Ha estat una plantada amb què han volgut escenificar el seu rebuig a la proposta i al procediment amb el qual s'ha fet. Abans de la votació, el portaveu d'IU al Congrés, Gaspar Llamazares, també ha anunciat que marxava per mostrar la seva oposició a la reforma que fixa el límit del dèficit dins de la Constitució. No obstant això, però, Llamazares s'ha esperat a deixar l'hemicicle fins després d'oposar-se a la tramitació de les esmenes presentades a l'últim minut pel PSOE i el PP.

Actualitzat
Amb aquest moviment, Llamazares ha impedit que les esmenes es poguessin votar finalment i així ha impedit qualsevol acord de CiU amb els dos principals partits que buscaven sumar la federació nacionalista.

Llamazares ha pogut aturat la votació de les esmenes presentades a última hora del PSOE i del PP, ja que per fer-ho només cal que s'hi oposi un diputat.

Els parlamentaris que han seguit la votació fora de l'hemicicle han estat Joan Ridao i Joan Tardà (ERC), Núria Buenaventura (ICV), Francisco Jorquera  (BNG) i Uxue Barkos (NaBai).

Anar al contingut