Els demòcrates estudien com destituir Trump i demanen retirar-li el botó nuclear

Donald Trump anuncia que no anirà a la presa de possessió de Joe Biden el 20 de gener

RedaccióActualitzat

Donald Trump és a les portes de convertir-se en el primer president de la història dels Estats Units que se sotmet a dos processos de destitució al Parlament. Els demòcrates estudien com iniciar l'"impeachment" que pugui acabar amb Trump fora de la Casa Blanca després de l'assalt al Capitoli el 6 de gener.

La president del Congrés, la demòcrata Nancy Pelosi, ha anunciat que dilluns que ve presentarà els articles acusatoris contra Trump per començar l'"impeachment", pel paper d'incitació a la violència que el president va tenir en els incidents.

Seria un  processament per mala conducta a velocitat de vertigen que no veurien malament alguns republicans.

Prova del moment extraordinari que vivim i de la por que tenen els demòcrates al que Trump pugui fer encara és que Pelosi també ha emès un comunicat on explica que ha parlat amb el cap de l'estat major de les forces armades perquè li donés garanties que l'arsenal nuclear està segur i que Trump no pot ordenar cap atac. 
 

Un nou procés d'"impeachment"

La pregunta ara és si arribarà al dia 20 sent l'inquilí de la Casa Blanca. Malgrat molts rumors, sembla que el seu gabinet de ministres no el declarà incapacitat per governar.

Si els demòcrates presenten els càrrecs dilluns, llavors tot el procés saltaria al judici que s'ha de fer al Senat, on costa creure que amb aquest temps tan limitat i tenint en compte que es necessiten tres quartes parts dels senadors per condemnar-lo, el judici pugui acabar el dia 20 amb una condemna que l'impediria tornar-se a presentar el 2024.
 

Agents de policia vigilen el Capitoli després de l'assalt de dimecres
Agents de policia vigilen el Capitoli després de l'assalt de dimecres (EFE/Michael Reynolds)


No anirà a la presa de possessió

Més sol i aïllat que mai, enmig d'una cascada de dimissions a la Casa Blanca, Donald Trump ha confirmat avui que el dia 20 de gener no assistirà a la presa de possessió de Joe Biden. Una decisió que no deixa de ser històrica perquè feia 150 anys des que l'últim president sortint des EUA va decidir no anar al jurament del seu successor.

Trump sí que ha admès la derrota avui i ha rebaixat el to. L'encara president dels Estats Units ha girat el seu discurs com un mitjó després de rebre l'amenaça de destituir-lo.

"Voldria començar per parlar de l'atroç atac al Capitoli dels Estats Units. Com tots els nord-americans, estic indignat per la violència, l'anarquia i el caos."

Això el dia que s'ha conegut la víctima mortal número 5 de l'assalt al Congrés. Es tracta d'un policia que ha mort avui per les ferides que va rebre. Ja s'han processat 15 persones pels incidents i se n'esperen moltes més.
 

Els màxims responsables de la policia del Capitoli han dimitit sota una pluja de crítiques per l'actuació del seu cos, que va ser incapaç de prevenir un assalt del qual feia dies que es parlava en webs extremistes.

ARXIVAT A:
Estats UnitsEleccions Estats UnitsTrump
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut