Àngel Ros i Joan Ignasi Elena atenen els mitjans a les portes de la seu del PSC a Barcelona després del Consell Nacional.
Els crítics del partit creuen que la seva derrota era previsible però diuen no sentir-se desautoritzats i defensen que el debat ha estat positiu.
Barcelona

Els crítics del PSC reconeixen la seva derrota però no tanquen la porta a votar diferent al Parlament

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el diputat socialista al Parlament Joan Ignasi Elena, els dos caps visibles del sector crític del PSC, han reconegut la derrota en el Consell Nacional extraordinari d'aquest diumenge. Han perdut una batalla però no es resignen a perdre la guerra i, en declaracions als periodistes, no han tancat la porta a votar de manera diferent dels seus companys al Parlament.

Els líders d'Agrupament Socialista i Avancem han assegurat que el debat sobre com ha de posicionar-se el grup socialista al Parlament davant de l'acord que han tancat CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP es produirà més endavant. Una resolució que preveu instar Madrid a traspassar a la Generalitat les competències per convocar una consulta. Aquesta resolució encara no està sobre la taula i, per tant, els socialistes crítics diuen que no s'hi posicionaran fins que sàpiguen exactament què és el que proposen.

Ros i Elena han assegurat que la seva derrota era "previsible" però ni se senten desautoritzats ni lamenten el debat que hi ha hagut, que consideren enriquidor.

Després que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha lamentat en el seu discurs el soroll que fan els crítics, Elena ha dit: "Som responsables polítics de defensar les nostres posicions i això no és fer soroll. És fer política".

Anar al contingut