El primer secretari del PSC, Pere Navarro, en una imatge d'arxiu.
Pere Navarro en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Navarro no es mou ni un mil·límetre: "No pot haver-hi consulta sense acord"

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, adverteix que el "debat lliure i sincer no pot convertir-se en un soroll permanent que arribi a desfigurar el projecte col·lectiu".

RedaccióActualitzat

Una hora més tard del previst, per l'intent "in extremis" -i infructuós- d'arribar a un acord amb el sector crític, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha presentat al Consell Nacional Extraordinari convocat d'urgència aquesta setmana per no moure's ni un mil·límetre del seu discurs: "No hi haurà consulta sense un acord previ i sense garanties que sigui legal".

Abans, Navarro ha recordat al sector crític l'obligació moral i democràtica de respectar les decisions preses per àmplia majoria pels militants, i els ha advertit: "El debat lliure i sincer no pot convertir-se en un soroll permanent".

"Cap renúncia, cap rectificació ni cap marxa enrere"

"En el partit poden conviure opinions diverses, però és evident que el partit com a tal ha de tenir una posició definida", ha insistit Navarro. En aquest sentit, ha subratllat la importància que el PSC adopti una "posició clara" sobre el debat sobiranista, per la qual cosa ha demanat suport a la resolució presentada per la direcció, que, ha considerat, no suposa "cap renúncia, cap rectificació ni cap marxa enrere" respecte a les resolucions congressuals o el programa electoral.

Així -ha dit-, continua defensant el dret a decidir, però també que no serà possible sense acord. "Catalunya serà allò que vulguem tots els catalans, però no pot haver-hi consulta sense acord", ha reiterat. I és que, d'una altra manera, se seguiria un camí "destinat al fracàs" que, segons ha considerat, "només seria útil als que volen un cop de porta" de Madrid que doni ales a l'independentisme. "No fa tant del pla Ibarretxe. Ho hem oblidat?"

Anar al contingut