Lars Lokke Rasmussen
El liberal Lars Lokke Rasmussen es perfila com el futur primer ministre danès
Copenhaguen

Els conservadors recuperen el poder a Dinamarca, amb un fort creixement del Partit Popular Danès

Les retallades socials i el debat sobre la creixent immigració ensorren el govern de Helle Thorning-Schmidt, que ja ha anunciat la seva dimissió com a líder del Partit Socialdemòcrata

RedaccióActualitzat

A Dinamarca, l'oposició conservadora ha recuperat el poder en unes eleccions legislatives que també han precipitat la dimissió de la primera ministra sortint, Helle Thorning-Schmidt, com a líder del Partit Socialdemòcrata.

El liberal Lars Lokke Rasmussen es perfila com el futur primer ministre danès, gràcies a la victòria electoral dels partits de dretes. La sorpresa, l'ha donada el Partit Popular Danès, de caire xenòfob, que ha estat la segona força més votada.

El bloc de l'oposició conservadora ha sumat més del 52% dels vots i, en conjunt, tindrà 90 escons, per davant dels 85 que té el bloc de centreesquerra. Ara els liberals hauran de comptar amb el Partit Popular Danès per formar govern. Rasmussen, que molt probablement serà el nou primer ministre danès, ja ha anunciat que intentarà crear un govern de majoria que encarrili el país "pel camí correcte".

Les retallades socials i el debat sobre la creixent immigració a Dinamarca han marcat el to de la campanya i han acabat per ensorrar el govern socialdemòcrata de Helle Thorning-Schmidt, que va guanyar el 2011 després d'un llarg període de govern de la dreta.

 

Anar al contingut