Ada Colau i Jaume Collboni
Els Comuns han deixat la decisió en mans de la militància

Els Comuns votaran no als pressupostos de Collboni si no els integra al govern municipal

Collboni no té garantida l'aprovació dels comptes del 2024 a l'Ajuntament de Barcelona, que es voten divendres, ja que només té el sí dels cinc regidors d'ERC i dels deu del PSC

Els Comuns no donaran suport als pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona, tal com han fet amb els de la Generalitat, si l'alcalde Jaume Collboni manté el "bloqueig a formar un govern majoritari d'esquerres". Així ho ha decidit la militància de Barcelona en Comú, en un ple aquest dimarts a la nit.

Exigeixen que el PSC els integri abans de divendres al govern municipal per canviar la seva posició. "Barcelona no vol un govern que miri a la dreta, necessita un govern capaç d'impulsar polítiques de futur", assegura la formació en un tuit.

I en un comunicat, els Comuns --que subratllen que van votar a favor de la investidura de Collboni-- afegeixen que ha descartat majoritàriament "un xec en blanc" a l'alcalde, "després de nou mesos de plantejar-li propostes programàtiques que no han rebut resposta" i del "rumb cap a la dreta" del govern del PSC, "que ha desfet projectes emblemàtics del mandat d'Ada Colau".

La qüestió de confiança, la sortida

Així doncs, ara per ara, el pressupost de Collboni no té prou vots per tirar endavant, quan falten tres dies perquè els comptes públics arribin al ple. El socialista només disposa dels deu vots del seu grup i dels cinc d'ERC --amb qui va tancar un acord a mitjans de febrer--, insuficients per superar el tràmit.

Si es confirma, com tot apunta que passarà, Collboni podria activar la qüestió de confiança, un mecanisme que li permetria tirar endavant igualment el projecte de pressupost del 2024.

La probabilitat que l'oposició pugui presentar un candidat a l'alcaldia alternatiu en un mes és molt baixa. I, si això no passa, s'entendria atorgada la confiança i s'aprovarien els comptes.

ARXIVAT A:
Ada ColauJaume Collboni Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut