Logotip d'un dels Comitès de Defensa del Referèndum
Logotip d'un dels Comitès de Defensa del Referèndum

Els Comitès de Defensa del Referèndum es coordinen per sortir al carrer

RedaccióActualitzat

Els Comitès de Defensa del Referèndum, els CDR, van néixer a molts llocs del país per obrir les escoles i garantir l'1-O. Ara, continuen actius i atents als esdeveniments. Aquest dissabte s'han reunit a Sabadell, al Vallès Occidental.

És la primera reunió dels CDR d'arreu de Catalunya de cara a coordinar estratègies d'ara endavant. En declaracions a "El suplement" de Catalunya Ràdio, Helena Vázquez, portaveu dels Comitès, ha explicat que van acordar que, en cas de suspensió de l'autonomia la setmana que ve, sortiran al carrer:

"Era necessari tenir una coordinació i una comunicació a nivell comarcal i territorial. En el cas que hi hagi una suspensió de l'autonomia la setmana vinent, en el cas que hi hagi detencions massives, que hi hagi un cop molt fort per part de l'Estat espanyol haurem de sortir al carrer. És necessari que tinguem un contacte a nivell nacional en aquests casos."

Vázquez ha negat que els CDR siguin pròxims a la CUP i en destaca la diversitat ideològica:

"És un espai ideològic molt divers, on hi cap tothom, i amb voluntat que així sigui. S'ha d'entendre que cada CDR funciona diferent i no podem dir si és del perfil de la CUP o no."

Vázquez ha posat d'exemple el seu comitè, de Sabadell. Diu que hi ha gent des del "perfil del PDeCAT" fins a persones "de tradició llibertària".

Fins ara s'han trobat unes 200 persones d'uns 90 CDR. Helena Vázquez creu que als pròxims dies s'hi afegiran encara més comitès.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
Anar al contingut