Els Catarres i Joan Dausà, grans triomfadors d'uns Premis Enderrock molt repartits
Foto de família dels guanyadors dels Premis Enderrock (ACN)
Girona

Els Catarres i Joan Dausà, grans triomfadors d'uns Premis Enderrock molt repartits

La gala ha tingut un fort contingut polític, amb la interpretació d'una cançó amb lletra de Jordi Cuixart per part de la Companyia Elèctrica Dharma

Actualitzat

La gala dels Premis Enderrock deixa Els Catarres i Joan Dausà com a grans triomfadors de la 21a edició. Tots dos s'han emportat dos premis: el trio d'Aiguafreda ha aconseguit els guardons de Millor Artista i Millor Disc de Pop-rock per "Tots els meus principis", mentre que el cantautor barceloní s'ha emportat el Premi al Millor Disc de Cançó d'Autor, amb el seu últim treball, "Ara som gegants", i el de Millor Artista de l'Any, segons la crítica.

El Premi a la Millor Artista en Llengua No Catalana ha estat per a Rosalía, mentre que la distinció per votació popular de Millor Artista en Directe se l'ha enduta Txarango.

 

Eric Vergés i Jan Riera, d'Els Catarres, amb el guitarrista David Rosell, nova incorporarció a la banda (ACN)

 

D'altres premis han estat per a Alfred García, que s'ha estrenat als Enderrock amb el guardó a la Millor Cançó d'Autor, pel tema "Et vull veure", i Doctor Prats, que ha guanyat el Premi al Millor Videoclip amb la cançó "Caminem lluny".

Per la seva banda, la crítica també ha reconegut Clara Peya, amb el Millor Disc de l'Any. La banda Els Pets ha rebut el guardó pel Millor Disc de Pop-rock amb "Som", el seu últim treball.

La Sala Barts ha estat reconeguda com la Millor Sala de Concerts del 2018 i el grup K-liu s'ha convertit en el Grup Revelació per al públic.

 

El cantautor Joan Dausà (ACN)

 

Guardó per a La Trinca

El primer dels premis que s'ha repartit ha estat per a La Trinca, que ha rebut el Premi Honorable, pels seus més de 50 anys de trajectòria musical.

Els seus membres han recordat la vigència de moltes de les lletres que van fer quan van començar. A més a més, han dedicat el seu discurs "als Jordis, als consellers i a totes les persones que estan a l'exili".

 

La Trinca ha rebut un premi Enderrock a la seva trajectòria musical (ACN)


Un acte amb un fort contingut polític

La gala ha arrencat amb la cançó de la Companyia Elèctrica Dharma "Resistir és vèncer", amb lletra escrita pel president d'Òmnium, Jordi Cuixart, en presó preventiva des de fa 500 dies.

Durant l'acte s'ha projectat un vídeo de l'artista britànic Peter Gabriel, que recentment ha cedit la cançó "In your eyes" a l'ANC per ajudar a internacionalitzar el judici. Gabriel ha afirmat que "a Espanya hi ha gent a la presó pel fet d'haver donat suport a una votació per l'autodeterminació" i ha lamentat que hi hagués "més d'un miler de persones lesionades o ferides" per la policia espanyola l'1-O.

A la gala també hi han actuat Eduard Costa, que ha presentat "L'últim indi", el seu projecte després de deixar Els Amics de les Arts, i Oques Grasses.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut