Barcelona

Els catalans aproven la gestió del govern, però creuen que no actua per resoldre els problemes principals

Aprovat justet per al govern català. Com a mínim, segons l'enquesta de valoració de la gestió de l'executiu de la Generalitat que ha fet pública el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). En conjunt, la nota mitjana que els ciutadans atribueixen al govern és d'un 5,42. Tot i això, segons el director del CEO, Gabriel Colomé, es tracta d'una nota "força elevada", especialment si es compara amb països de l'entorn. Això sí, l'estudi deixa clar també que els catalans no acaben d'estar del tot satisfets: el 53,7% dels enquestats considera que el govern no està actuant per resoldre els problemes que l'afecten més, davant del 38,2% que creu que sí.

Actualitzat

Malgrat tot, el 54,1% dels ciutadans aprova la tasca del govern, per tan sols un 37,6% que la desaprova. Les valoracions més positives, com és lògic, provenen dels electors dels partits del govern, mentre que els votants dels partits de l'oposició són els encarregats de suspendre'n la gestió.

D'altra banda, l'enquesta posa en relleu un dèficit comunicactiu de l'executiu, ja que el 43,4% dels ciutadans no sap què és el millor que ha fet la Generalitat en el primer any de legislatura.

Finalment, el principal problema del país és la manca d'infraestructures i transports, segons el 40% dels enquestats. El segueixen l'accés a l'habitatge, amb el 27,7% i la immigració, amb el 24,6%.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut