Els camps de colza, l'escenari perfecte per a moltes fotografies (@bonavidatravel)

Els camps de colza en plena floració, tenyits de groc, triomfen a les xarxes socials

A Girona és on se'n cultiva més de tot Catalunya: cinc mil cinc-centes hectàrees són a les comarques gironines

Són un escenari idíl·lic. Groc i verd intens que transmeten primavera. I és que els camps de colza aquest mes estan en plena floració, i això ha fet que s'hagin convertit en escenaris ideals per triomfar a les xarxes socials. De fet, són moltes les persones que hi han volgut anar per fotografiar-los o fer-se una selfie envoltats de color.

Els pagesos es prenen aquestes visites amb filosofia. "Si em donessin un euro per cada foto!", s'exclama el pagès Vicenç Armengol Sidera.

I aquest n'és el testimoni: algunes de les imatges amb els camps de colza que han inundat de groc les xarxes socials, especialment a Instagram.

Com aquesta, d'una noia dins d'un camp de colza a Girona:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by betregue (@betregue)

 

Aquestes altres fotos d'Instagram tenen l'Empordà com a marc:

 

 

Aquesta imatge tenyida de groc és d'un camp de colza de Solsona:

 

O aquesta, al Berguedà:

La colza: cara, però es paga bé

A Girona és on se'n cultiva més, de colza: cinc mil cinc-centes hectàrees. Va molt bé per evitar les males herbes, perquè es paga bé, i perquè el senglar no l'arrasa com fa amb els camps de gira-sols.

Tot i que el cultiu de la colza és car, en Vicenç té 20 hectàrees plantades a la Vall de Llémena i ja hi ha invertit 9.000 euros entre l'abonament, la llavor i els herbicides.

I ara en Vicenç diu que s'ha de creuar els dits i mira el cel i espera que plogui. En el video següent es recull la seva experiència.

 


El maig-juny és el temps de la collita. La majoria s'exporta a França per fer biocombustible i s'acabarà aquest groc. Per veure'l als mateixos camps caldrà esperar 4 anys, perquè la colza és un cultiu rotatiu. L'any que ve, en molts d'aquests camps, s'hi plantarà blat. I el paisatge serà un altre.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut