Els Boy Scouts, en fallida per compensar les nombroses demandes per abús sexual
El moviment va arribar a tenir més de 5 milions i mig d'associats

Els Boy Scouts dels EUA, en fallida arran dels centenars de demandes per abusos

Des que es va destapar l'escàndol, l'organització juvenil nord-americana ha perdut prop de 8.000 membres

RedaccióActualitzat

Els Boy Scouts (BSA) s'han declarat en fallida. Els centenars de demandes per abusos sexuals presentades contra membres d'aquesta organització els està passant factura. La fallida permetrà a aquesta organització juvenil, una de les més grans dels Estats Units, atendre les demandes de les víctimes d'abusos i poder continuar fent les seves activitats en el futur, segons afirmen els seus responsables.

Des que es va destapar l'escàndol, l'organització, que va arribar a tenir més de 5 milions i mig d'associats, no ha parat de perdre afiliats. Tot i això, els Boy Scouts pensen continuar els seus programes. Els advocats dels afectats xifren en prop de 8.000 els membres del moviment que, suposadament, van abusar de menors.

 

Els Boy Scouts, en fallida per compensar les nombroses demandes per abús sexual
El moviment es va fundar fa 110 anys

 

En un comunicat, BSA diu que "té la intenció de mantenir els seus compromisos amb els seu membres, famílies, líders voluntaris, treballadors, jubilats, donants i exalumnes, tal com permeten les lleis en cas de fallida". Afegeix que l'organització també "pagarà els seus proveïdors i socis per tots els béns i serveis oferts d'ara endavant."

El president del moviment, Roger Mosby, lamenta la situació:

"La BSA està profundament preocupada per totes les víctimes d'abús i es disculpa sincerament amb tots els afectats durant la seva estada en el moviment Scout. Estem indignats que hi hagi hagut persones que s'han aprofitat dels nostres programes per fer mal a nens innocents"

 

Els Boy Scouts, en fallida per compensar les nombroses demandes per abús sexual
Els documents de la investigació

 

Els Boy Scouts s'enfronten a un munt de demandes per abús sexual. Es calcula que, des dels anys 40, l'organització, fundada fa 110 anys, hauria tingut prop de 8.000 abusadors infantils a les seves files, que haurien abusat de més de 12.000 menors.

La xifra ve de la investigació que s'ha fet durant cinc anys, impulsada per la mateixa organització, dels "arxius de la perversió", una col·lecció de documents on els scouts han anat apuntant tots els casos de pederàstia des dels anys 40 fins ara.

 

 

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut