Veïns de Lleida asseguts en una terrassa de l'avinguda Doctora Castells
Veïns de Lleida asseguts en una terrassa de l'avinguda Doctora Castells

Els bars i restaurants de Lleida hauran de mantenir tancat l'interior dels locals

El TSJC desestima el recurs de la Federació d'Hostaleria de Lleida i manté la prohibició d'obrir l'interior dels establiments

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la mesura cautelaríssima que havia demanat la Federació Provincial d'Hostaleria de Lleida en contra del tancament de l'interior dels locals de la ciutat de Lleida i sis municipis més del Segrià, en la mateixa línia del que va decidir aquest dimecres el Procicat.

Els bars i restaurants, doncs, hauran de continuar amb l'interior tancat i només podran obrir terrasses a l'exterior a Lleida ciutat i a Alcarràs, Aitona, La Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

Des de la federació asseguren que aquest revés és "un gerro d'aigua freda" perquè la seva esperança era "per poder obrir" l'interior dels locals. Davant d'aquesta decisió del TSJC, la federació ha advertit que ara se centrarà en les ajudes econòmiques pendents de la Generalitat i en la formalització dels ERTO dels locals que no poden mantenir la totalitat de la plantilla.

La sala ajorna el pronunciament sobre la suspensió cautelar fins més enllà del 17 d'agost.

 

La Paeria demana a la Generalitat "un punt mig"

Aquest mateix dijous, l'alcalde accidental de Lleida, Toni Postius, ha insistit a criticar la decisió de mantenir l'interior de bars i restaurants tancats i ha demanat a la Generalitat trobar "un punt mig".

La Paeria proposa que es permeti a tots els establiments obrir l'interior de tots els establiments amb un aforament limitat. Com a alternativa, planteja que els que tenen terrassa utilitzin l'exterior a la nit però que puguin obrir l'interior al migdia perquè, amb la calor d'aquests dies "a 40 graus no es pot estar al carrer".

Pel que fa a aquells locals que no tenen terrassa, Postius apunta que haurien de poder obrir amb mesures de seguretat i limitació d'aforament:

"No estem gens d'acord amb la decisió del Procicat perquè entenem que l'evolució de les dades a Lleida està sent molt favorable."

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus JudicialTSJC
Anar al contingut