El secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón (Foto: ACN)
El secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón (Foto: ACN)
Barcelona

Els alcaldes de Lleida i Cornellà no cediran espais municipals per al referèndum

Àngel Ros ha afirmat que "de legalitat només n'hi ha una" i Antonio Balmón ha dit: "Referèndum? No sé de què em parla"

RedaccióActualitzat

Dos grans ajuntaments governats pel PSC, Lleida i Cornellà de Llobregat, no pensen cedir espais municipals per al referèndum de l'1 d'octubre, segons han dit els seus alcaldes a "El matí de Catalunya Ràdio".

"Complirem la legalitat i de legalitat només n'hi ha una"

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, considera que els ajuntaments no poden fer res que estigui fora del marc legal, i ha assegurat que els consistoris socialistes compliran amb això.

"De lleis n'hi ha moltes, però de legalitat, només una", ha reblat Ros.

El líder socialista lleidatà ha retret als últims governs de la Generalitat que no hagin buscat realment el diàleg amb l'Estat per resoldre la qüestió.


Molt més taxatiu ha estat l'alcalde de Cornellà, el socialista Antonio Balmón, que ha menystingut el referèndum de l'1 d'octubre dient que no li consta que n'hi hagi cap de previst:

"Referèndum? No sé de què em parla."

Membre de l'executiva del PSC, Balmón ha afirmat que ell, com a ciutadà, només se sent interpel·lat per anar a votar quan rep la targeta censal.

"La resta -diu-, amb tots els respectes, només són mobilitzacions."

I ha afegit que Espanya ha de donar una resposta a la situació que viu Catalunya i que confia que aviat es podran fer unes eleccions a Catalunya que canviaran el panorama polític català.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut