El Winterthur Barça guanya el Fuenlabrada i és líder amb el triomf de l'Akasvayu sobre el Tau

El Winterthur Barça ha guanyat el Fuenlabrada i s'ha col·locat líder de l'ACB gràcies al triomf de l'Akasvayu Girona sobre el Tau de Vitòria a Fontajau. Els blaugrana han superat el Fuenlabrada per 82-87, tot i que han arribat a patir en l'últim minut malgrat tenir el partit guanyat en el tercer quart. Kakiouzis ha estat el màxim anotador blaugrana, amb 19 punts. Els gironins han derrotat els vitorians per 87-83. German Gabriel, de l'Akasvayu, ha estat el màxim encistellador del partit, amb 25 punts.

A la pista del Fuenlabrada, el Winterthur Barça ha fet una mala primera part, tot i que ha estat un primer període amb ritme i alternatives amb un tu a tu sobre el parquet. Cap dels dos ha especulat. Prova d'això ha estat l'encert dels dos equips des de la línia de 6,25; sobretot per part dels locals, amb 6 triples de 8, pels 3 de 6 dels blaugrana. Ha estat el Fuenlabrada qui s'ha endut el parcial (31-26). La tònica ha seguit en el segon quart, en què el Barça ha pecat de la manca de joc interior. Abans d'arribar al descans, un triple de Basile ha permès als d'Ivanovic marxar al descans amb un avantatge de només dos punts (48-50). Els blaugrana han reaccionat en el tercer quart. Han anotat fins a 20 punts en aquests deu minuts amb una molt bona defensa i una gran feina d'equip. El Barça ha tingut un encert d'un 63% en els llançaments de dos, cosa que li ha permès distanciar-se en el marcador a la fi del tercer període (59-70). I és que el Fuenlabrada ha baixat molt a nivell físic. Res feia pensar que la victòria se'ls podia escapar als blaugrana, però han acabat patint fins a l'últim minut quan, després d'un parcial de 8-3, el Fuenlabrada s'ha situat a tan sols dos punts del Barça. El Fuenlabrada ha fet 20 punts en només set minuts. La clau de la victòria blaugrana ha estat quan el Fuenlabrada ha fallat un triple que ha provocat que fessin personal a Basile, que només ha encertat un dels dos tirs lliures. Encara no estava decidit i el Fuenlabrada ha arriscat amb un altre triple per empatar, però ha tornat a fallar, deixant la victòria al Barça. Ivanovic ha fet moltes variacions tècniques i tàctiques perquè el Barça pogués guanyar. Del Fuenlabrada, Solana i Strong, amb 35 punts entre tots dos, han transformat tretze triples. Fins a sis jugadors del Barça han superat els deu punts. L'Akasvayu supera el Tau L'Akasvayu Girona ha complert i ha superat el Tau de Vitòria davant l'afició. Els gironins se situen cinquens, amb dotze victòries, a dues del líder el Barça. El partit ha estat molt disputat i en el final del primer quart els gironins han aconseguit tancar el parcial amb 10 punts d'avantatge (29-19). Tot i això, un excel·lent Luis Scola, que tot sol ha anotat 20 punts en la primera part, ha permès la reacció del Tau, que ha marxat al descans havent reduït a només dos punts la diferència en el marcador (50-48). En la represa, l'Akasvayu ha sortit disposat a no deixar escapar el partit davant l'afició. Un parcial de 20-15 ha fet que els d'Edu Torres tornessin a distanciar-se en el marcador i s'asseguressin la victòria final per 87-83. Els gironins estan en un moment de forma excel·lent hi ho han demostrat davant del TAU. L'Akasvayu ha fet un gran joc de conjunt.