"El violador ets tu", el crit contra la violència masclista que s'estén de Xile al món
Protesta a Xile (Reuters)

"El violador ets tu", el crit contra la violència masclista que s'estén de Xile al món

La "performance" feminista que ha sonat a Barcelona, Madrid, Xile, Mèxic, Bogotà, París...

Marta JerezActualitzat

Milers de dones de tot el món s'han unit a la "performance" que va néixer a Xile el dia 25, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. El càntic "Un violador al teu camí" s'ha viralitzat i aquest divendres hi ha hagut manifestacions a Barcelona, Madrid, Mèxic, Bogotà, Berlín, Londres, Buenos Aires...

 

La cançó i el ball, nascuts del col·lectiu feminista Las Tesis, critiquen la impunitat dels violadors i assassins de les dones i assenyalen com a culpables jutges, policies i presidents.

"El patriarcat és un jutge que ens jutja per néixer. I el nostre càstig és la violència que ja veus."

 

Milers de dones amb benes negres als ulls han reivindicat que les dones no són les culpables, sinó els violadors.

"I la culpa no era meva, ni d'on era ni de com anava vestida. El violador ets tu."

 

I la lletra sentencia: "L'Estat opressor és un mascle violador", un missatge que ha calat i amb el qual moltes dones s'han sentit identificades.

 

Una xacra mundial

Les denúncies per abusos sexuals i temptatives d'homicidi a dones han pujat més d'un 40% aquest any a Catalunya, segons dades dels Mossos d'Esquadra recollides fins a l'octubre.

S'han detingut més de 4.500 homes per agressions masclistes i s'han posat més d'11.000 denúncies per violència masclista.

 

A Espanya, aquest 2019, 52 dones han mort víctimes de la violència masclista. 1.028 des de l'any 2003 fins avui. L'Observatori de Gènere de l'Amèrica Llatina i el Carib informa que l'any 2018, més de 3.000 dones van ser assassinades per les seves parelles o exparelles, segons la informació oficial de 15 països.

 

La coreografia xilena està fent la volta al món.

Barcelona

 

Madrid


Mèxic

 

Vic



 
 
ARXIVAT A:
Violència masclistaFeminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut