La sala de reunions del Consell Regional del Veneto, al palau Ferro Fini de Venècia, aquest dimarts inundada per la marea alta
Venècia

S'inunda el Consell del Vèneto minuts després de tombar mesures contra el canvi climàtic

El Consell Regional, amb seu al Gran Canal de Venècia, s'inunda en ple debat dels pressupostos per al 2020

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Va passar dimarts al vespre: el Consell Regional del Vèneto, amb seu al Gran Canal de Venècia, es va inundar mentre el plenari discutia els pressupostos per al 2020.

L'aigua no havia entrat mai a la seu del Consell Regional, al palau Ferro Fini, però l'excepcional marea que està patint Venècia, la segona més alta de la història, li ha passat factura.

Segons Andrea Zanoni, diputat regional del Partit Democràtic, la inundació va començar 2 minuts després que el ple rebutgés esmenes seves als pressupostos.


"No hi ha una imatge més significativa"

Zanoni, que ho ha explicat a Facebook, ha assegurat que aquestes esmenes estaven dedicades a lluitar contra el canvi climàtic:

"Irònicament, la sala es va inundar 2 minuts després que la majoria de la Lega, els Germans d'Itàlia i Forza Italia rebutgessin les nostres esmenes per lluitar contra el canvi climàtic."

"No hi ha una imatge més significativa que l'aigua que inunda la sala del Consell i fa fugir els representants del poble del Vèneto per il·lustrar tota la inconsistència i la nul·litat política de l'actual miserable acció administrativa d'aquest govern."

S'havia alertat del risc d'inundació

Zanoni ha detallat que les esmenes proposaven fomentar les energies renovables, substituir els autobusos dièsel i reduir l'impacte dels plàstics, entre altres.

El diputat ha aprofitat per dir que s'havia alertat del risc que l'edifici s'inundés, però que el president del Consell Regional no va voler fer el plenari en un altre edifici.

Una de les sales del palau Ferro Fini, aquest dimarts completament inundada


Els responsables del Consell Regional han admès que quan es va inundar la sala s'estaven discutint els pressupostos, però no han aclarit si es va produir la coincidència remarcada per Zanoni.

Pel que fa a la manca de sensibilitat ambiental i de lluita contra l'emergència climàtica del govern regional, el president del Consell, Roberto Ciambetti, ho ha negat.

Segons ha assegurat Ciambetti a la cadena dels EUA CNN, el govern regional està lluitant contra la contaminació de l'aire i també contra les marees:

"Dir que no fem res és mentida: som una regió que després de les inundacions del 2010 va engegar un pla per protegir la seguretat hidrològica amb 2.600 milions d'euros, una quantitat exorbitant per a les finances regionals."

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut