Un turista en un hotel de Begur, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Un turista en un hotel de Begur, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

El turistes pagaran entre 1 i 3 euros per nit d'hotel, amb un màxim de 10 dies

La gran indústria del turisme aportarà també, finalment, ingressos directes a la Generalitat. Els turistes que visitin Catalunya pagaran una taxa per cada nit d'allotjament, amb un màxim de deu pernoctacions i segons la categoria de l'establiment que triïn. Als hotels de cinc estrelles i als creuers, pagaran 3 euros per persona i nit; als de quatre estrelles, 2 euros, i a la resta d'establiments la taxa serà d'un euro per nit. En tots els casos, amb un màxim de 10 nits per persona. El govern calcula que recaptarà 100 milions d'euros amb aquesta taxa.

RedaccióActualitzat
Quedaran exempts de pagar l'impost els menors de 12 anys i les persones que visitin Catalunya en estades subvencionades per programes socials d'alguna administració pública europea.

Preguntat per si la taxa perjudicarà el sector turístic, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha afirmat en la presentació dels pressupostos per al 2012 que els diners recaptats es destinaran a un fons per promocionar el sector. També ha recordat que hi ha taxes com aquesta en altres països.

A banda de la taxa turística, la Generalitat augmentarà ingressos a partir del "tiquet moderador" o taxa sobre els medicaments, que serà d'1 euro per fàrmac, i també apujarà l'anomenat "cèntim sanitari", que grava els carburants. Fins ara, el tram autonòmic d'aquest impost era de 0,024 euros per litre, i ara pujarà fins a 0,048.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut