Protesta de treballadors de Quatre Camins, aquest dilluns a la porta de la presó (ACN/Jordi Pujolar)
Protesta de treballadors de Quatre Camins, aquest dilluns a la porta de la presó (ACN/Jordi Pujolar)

El TSJC demana explicacions al Govern i pregunta si la protesta a les presons és una vaga

La conselleria de Justícia diu que no ha dictat serveis mínims perquè no se'ls ha comunicat cap vaga

Redacció/AgènciesActualitzat

La conselleria de Justícia, Drets i Memòria ha assegurat aquests dimarts que no ha dictat serveis mínims als centres penitenciaris catalans perquè no li consta cap comunicació formal de convocatòria de vaga per part dels sindicats o el col·lectiu de funcionaris de presons.  

L'explicació arriba l'endemà que el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, preguntés al departament quins eren els serveis mínims decretats durant el que va qualificar de "vaga".

És la reacció de Barrientos a la comunicació de la titular del Jutjat penal número 6 de Barcelona, Diana Marcelo, en què la magistrada sol·licitava informació sobre aquesta qüestió.

Aquest mateix dilluns, hores abans que es conegués la comunicació del TSJC, la portaveu del govern, Patricia Plaja, ha dit en roda de premsa que el bloqueig als accessos de les persones és "il·legal, perquè no hi ha una vaga convocada".

En la mateixa roda de premsa, la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha afegit que implementaran noves mesures de seguretat a les presons.
 

Un jutjat de Figueres també obre diligències

D'altra banda, el jutjat d'instrucció 6 de Figueres, en funcions de guàrdia, ha rebut aquest dilluns la denúncia d'un advocat relacionada amb les accions de protesta als centres penitenciaris.

La denúncia no es dirigeix contra persones concretes sinó, de forma genèrica, contra aquelles persones que hagin provocat una situació que ha dificultat la comunicació dels advocats amb els interns al centre penitenciari de Puig de les Basses, a més del trasllat dels presos a seus judicials.

L'advocat ha presentat una denúncia de vulneració dels drets dels interns i del dret a la defensa, entre d'altres.

Arran d'aquesta denúncia, el magistrat ha obert diligències prèvies.

 

ARXIVAT A:
JudicialTSJCPresons
Anar al contingut