El tió, un polissó entranyable al vaixell Open Arms

De camí cap a Algesires, l'ONG ha volgut portar la il·lusió de Nadal als migrants

RedaccióActualitzat

Els nens que viatjaven junt amb altres migrants al vaixell Open Arms s'han dut una bona sorpresa. A bord hi havia un polissó.

Però un polissó agradable i bonifaci. Es tractava d'un tió que els responsables de l'ONG havien preparat per dur una mica d'il·lusió a uns infants en una situació tan crítica. Així ho anunciaven a Twitter:

 


A unes 700 milles d'Algesires, on han d'arribar divendres, els tripulants han explicat als nens una versió ben senzilla i breu de la cançó popular:

"Caga tió, tió de Nadal!"

Després venia una altra operació complicada: fer-los entendre que havien d'aixecar la manta i recollir els regals. Superat algun malentès, el tió ha revelat el seu secret. I tothom ha entès perfectament el llenguatge universal de l'alegria infantil.

 


 

Rebutjats a Itàlia, Malta i Grècia

El vaixell d'Open Arms havia rescatat uns 300 immigrants que anaven a bord de tres vaixells que portaven hores a la deriva. Després de les negatives d'Itàlia, Malta i Grècia per acollir-los, el govern espanyol ha acceptat que desembarquin al port d'Algesires.

A Itàlia i a Malta només van deixar baixar les tres persones que necessitaven atenció mèdica urgent, entre ells una dona i el seu nadó, nascut en una platja de Líbia. Allà tampoc els van deixar fer provisió d'aliments. Per això, dissabte passat va sortir de Badalona l'Astral, l'altre vaixell de l'ONG, per portar-los queviures i donar-los suport logístic.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut